четвер, 27 жовтня 2016 р.

На кожен сезон – свій раціон

                                                                                                         Ми живемо не для того, щоб їсти
але ми їмо для того, щоб жити.
Сократ.
  Реалізація виховання освіченої, фізично та соціально здорової творчої особистості є найактуальнішою проблемою суспільства. Серед традиційних цінностей українського народу велику увагу завжди мали здоров’я та фізична досконалість. Національний ідеал здоров’я формувався системою національних традицій. Нині формування здорового способу життя можливе лише через інтеграцію знань про здоровий спосіб життя в базові дисципліни, через упровадження в навчальні заклади освіти шкільного курсу « Основи здоров’я».
  Правильне харчування для дітей – це, мабуть, найважливіший внесок у їх здоров'я. Їжа, яку їсть дитина, повинна приносити максимальну користь організму. Раціональне харчування робить прямий вплив на темп її розвитку, адже зростаючий організм гостро потребує вітамінів, мікроелементів та поживних речовин. 
  26 жовтня вчителем Буторіною О.М. в 4-В класі був проведений урок-тренінг, з використанням інноваційних технологій « На кожен день – свій раціон». Метою тренінгу було познайомити учнів з поняттям та особливостями сезонного харчування. Як завжди тренінг розпочався з повторення правил. Потім учні, за допомогою «кошику фруктів» на яблуках та грушах висловили свої очікування від заняття. Далі, об’єднавшись в групи, діти відповідали на запитання, складали тарілку правильного раціону на кожен день, з урахуванням, яка пора року. Також кожна група підготувала "Правила правильного харчування». Була проведена Вікторина “Що ви знаєте про вітаміни на кожен сезон?” та конкурс загадок про вітаміни. Дуже цікавим був диспут на тему „Газовані напої чи сік: пити чи не пити?” всі учні ,з зацікавленням включилися в обговорення цього питання. Наприкінці тренінгу,в колі побажань,висловили один одному найкращі вітання та свої думки чи справдились їхні очікування від уроку.



       




Немає коментарів:

Дописати коментар