четвер, 13 жовтня 2016 р.

З Днем захисника України!

   День захисника України – свято, що відзначається в Україні 14 жовтня в день Покрови Пресвятої Богородиці водночас з Днем українського козацтва. Покрова Пресвятої Богородиці ще з козацьких часів була святковим днем захисників Вітчизни. Волелюбні козаки, які зі зброєю в руках боронили свою землю та віру, були переконані, свята Покрова охороняє їх. Це свято символізує нерозривний зв’язок усіх поколінь захисників Вітчизни. Сучасне свято – це данина любові та поваги до захисників Батьківщини, до ветеранів ІІ світової війни, до учасників бойових дій в гарячих точках на Сході України. Це свято для всіх людей військової служби, доблесті й честі. В нашій школі воно розпочалося з виховних годин, на які запросили учасників АТО Смагіна Олександра та Герасименка Олександра. 








  Учителі початкової школи провели виховні години, присвячені Дню козацтва: козачата прийшли у вишиванках і шароварах, співали, декламували, грали в ігри. Зокрема в 3-В класі під керівництвом учителя Парістої А.М. відбувся інтерактивний виховний захід «А нумо, юні козачата!», мета якого: ознайомити третьокласників із народними традиціями; навчати дітей спільній узгодженій діяльності; розвивати вміння порівнювати, логічно мислити; виховувати почуття патріотизму, командний дух.












     Учитель Захисту Вітчизни Химич П.С. організував виставку зброї в коридорі школи, яка викликала цікавість не лише учнів, але й батьків. Із задоволенням усі переглядали відеофільм про тактичні заняття на Лисій горі, які проводили воїни АТО з учнями 11-х класів. Учні 5-11-х класів вложили душу у вітальні газети до Дня захисника України, які пізніше передадуть в зону проведення бойових дій.


 






  


Традиційним уже стало проведення конкурсного свята «Анумо, козаки», яке підготували учителі Химич П.С., Гайдук О.М., Лисак А.М., Шапаренко О.А. Юнаки 10-11-х класів змагалися у естафетному бігу, підтягуванні, метанні дротиків, збиранні автомата, спорядженні магазина, виконанні пісні в строю, перетягуванні канату та знанні козацьких пісень. 









Для конкурсантів учасники ансамблю «Криниця» виконали пісню «Давайте, браття, заспіваємо», а Дацюк А. та Романова Ю. виконали військово-спортивний танок. Сміх у зала викликало змагання вболівальниць: хто далі закине козацьку шапку, який виграла Журавель Валерія. Команди йшли до перемоги рівно, бал у бал, і лише останнє змагання виявило переможця – юнаків 11-Б класу. Але задоволені залишилися усі – й учасники, і вболівальники, і гості свята.



ЗД з ВР Огарьова Л.М.

Немає коментарів:

Дописати коментар