четвер, 16 лютого 2023 р.

Happy Valentine’s Day

 День святого Валентина є неофіційним святом усіх закоханих, яке пройшло крізь століття і широко відзначається у всьому світі. У різних країнах цей день святкують по-різному: дарують солодощі, ювелірні прикраси, листівки, влаштовують романтичні побачення, роблять сюрпризи.

  Не оминуло це свято й нашу школу. у цей день працювала скринька Валентина, куди кожен мав змогу опустити вітальну листівку, а симпатичні амурчики із задоволенням передавали їх адресатам.
   На уроці англійської мови у 5-х класах пройшли «Романтичні забави» (уч. Гринь А.В.), під час яких діти шукали свою пару, зіграли в рухливу гру «Would you rather» та розвивали мовленнєві навички за допомогою карток Love is…
  Учні 6-А (уч. Дендеберя В.І.) взяли участь в інтерактивному конкурсі, який сприяв розвитку соціокультурної компетенції, мовленнєвих навичок та вміння працювати в команді.

   Учні 7-х класів (уч. Гринь А.В) на онлайн уроках створили проєкти «I Love that I…». Діти налаштувалися на романтичний настрій свята, розповіли, які якості подобаються в них та однокласниках, що вони можуть робити найкраще та що цінують найбільше. У 7-В класі (уч. Свєтлова Н. О.) пройшла святкова вікторина «Happy Valentine’s Day».
   Учні 11-А класу (вч.Дендеберя В.І.) згадали, що нині любов — то сила, то оберіг, то натхнення для наших захисників та захисниць, рідних, друзів. Цього року День Валентина зафарбований синьо-жовтими кольорами, бо наші серця належать Україні та нашим воїнам-героям. Одинадцятикласники з натхненням декламували англійською та українською мовами вірш Володимира Сосюри «Любіть Україну» (« Love Our Ukraine»).
Love our Ukraine, as the sun love her
As the wind, the grass, the waters
Love her in the moments of joy and bliss
As well as in the moments of sorrow
Любіть Україну, як сонце, любіть,
як вітер, і трави, і води…
В годину щасливу і в радості мить,
любіть у годину негоди.
Love her in trouble, in joy, even war
As guns are all opening fire
Just love your Ukraine, and your spirit will soar
And stay with her always inspired!
Любіть у труді, у коханні, у бою,
як пісню, що лине зорею…
Всім серцем любіть Україну свою —
і вічні ми будемо з нею!
      Гринь Анна, учитель англійської мови

Немає коментарів:

Дописати коментар