субота, 18 лютого 2023 р.

Подорож у світ науки та мистецтва

 15 лютого учні 7-В класу разом із вчителем географії Неліним Сергієм Олександровичем та класним керівником Больбот Оленою Миколаївною здійснили цікаву екскурсію до Лубенської галереї образотворчого мистецтва. Зараз там проходять дві тематичні виставки: «Кольори білого континенту» та «Зимовий сонет».
 Спочатку діти поринули у світ Антарктиди та заочно познайомилися із українським науковцем, кандидатом біологічних наук за спеціальністю «Ентомологія», автором 70 наукових публікацій у галузі біології комах та інших тварин, учасником 27-ї української антарктичної експедиції – Сергієм Глотовим. За час перебування у найвіддаленішому куточку України антарктичній станції Академік Вернадський (о. Галіндез, архіпелаг Аргентинські острови) вчений зробив багато цікавих світлин, які стали основою для фотовиставки. Ми мали можливість милуватися неповторною красою білого континенту.
Знаково, що ця виставка є благодійним заходом, під час якого можна залишити донат на ЗСУ та придбати авторські фотокартини. Всі зібрані кошти будуть перераховані на потреби армії.
 Також не менш цікавою є традиційна тематична виставка "Зимовий сонет". На ній представили свої творчі доробки 26 художників Лубенщини, Оржиччини, Миргородщини та Пирятина. Загалом ця виставка налічує понад 70 робіт зимової тематики: живописні пейзажі, затишні натюрморти. Більшість із них – олійний живопис, однак є і роботи, написані аквареллю, акрилом, а також виконані авторською змішаною технікою. Кожне полотно особливе та неповторне, має свій власний характер.
Діти із захопленням слухали цікаву розповідь екскурсовода Алли Георгіївни Литовченко, яка допомогла поринути у світ науки та мистецтва. Ми щиро вдячні організаторам і авторам виставки за позитив у ці непрості часи та підтримку морального і бойового духу українців.
Класний керівник 7-В Олена Больбот

Немає коментарів:

Дописати коментар