неділя, 4 грудня 2022 р.

«Сродна праця» – запорука успіху та щастя

                                                                
   Чи потрібно школярам учитися? Навіщо працювати? Яка робота приносить задоволення? Відповіді на ці та інші питання намагалися знайти учні 8-Г класу разом із вчителем української мови та літератури Сало В.В., здійснивши мандрівку творами Григорія Сковороди.

   Діти, познайомившись із байкою «Бджола та Шершень», дискутували, як краще жити: трудитися чи відпочивати. Дізнавшись про «сродну працю», восьмикласники зрозуміли, що кожен має займатися своєї справою. Примус, гонитва за рівнем заробітної плати й престижністю не допоможе бути щасливим. Учні радили одне одному, як не переплутати шепіт серця з наполегливими пропозиціями розуму й обрати ту роботу, яка подобається найбільше. Обговорюючи відомі слова Григорія Савовича, школярі переконалися, що людська діяльність повинна приносити не тільки особисте задоволення, а й суспільну користь.
      Проникнувши в зміст філософських ідей Г. Сковороди, діти впевнилися в їх актуальності для сьогодення та зрозуміли, як важливо вчасно знайти себе. Лише праця за покликанням є запорукою радості, успіху та щастя.
Учитель української мови та літератури Вікторія Сало

Немає коментарів:

Дописати коментар