субота, 24 грудня 2022 р.

Пізнання минувшини

                      

28 листопада 2022 року за сприяння МОН України, Харківського національного університету імені В. Н. Каразіна відбулася 16 Всеукраїнська філософська історико-краєзнавча конференція учнівської молоді "Пізнай себе, свій рід, свій нарід". Учасники конференції – учні зі всієї України. В складі команди від Полтавської області на конференцію була запрошена учениця 9-Б класу нашої школи – Семенова Ярослава. 
   Юна науковиця працювала в секції «Духовні скарби мого краю» та досліджувала історію створення й розвитку знаного не лише на теренах Лубенщини, а й усієї України народного аматорського фольклорного колективу «Яворина» села Солониця. Тематика дослідження зацікавила організаційний комітет Всеукраїнської конференції. Незважаючи на екстремальні умови зі світлом, Ярослава змогла вийти на зв'язок із Харковом і достойно представила свою роботу.
 За підсумками конференції нещодавно наша учениця нагороджена грамотою. Тези її дослідницької роботи будуть надруковані у збірнику найцікавіших доповідей конференції.

  Як керівник цього дослідження, хочу подякувати Ярославі за наполегливість, цілеспрямованість, творчий підхід до виконання поставлених завдань та привітати з перемогою.
Олена Больбот, вчитель історії

Немає коментарів:

Дописати коментар