вівторок, 6 грудня 2022 р.

Оберіг для воїна

  Кожна культура має свої власні обереги, традиційні образи та тотеми. Одним з найпоширеніший предметів-оберегів на території україни є лялька-мотанка. Така іграшка не просто фігурка для ігор, а справжній амулет та талісман для сімї та її членів. Для різних життєвих ситуацій створювалися відповідні ляльки. Зустрічаються ляльки–обереги для будинку, родинного вогнища, для захисту дітей та господарства від злих сил та лихого ока та багато інших.
 Учениці нашого закладу Семенова Ярослава та Онуфрієва Вероніка під керівництвом вчителя трудового навчання Л.В.Тягній взяли участь у Всеукраїнському дистанційному мистецькому конкурсі "Оберегова лялька-мотанка" та здобули призові місця!
Вітаємо дівчат!

Мотанку-ляльку солдату зроблю я,

Як оберіг той, йому подарую.

Хай допоможе бійцю воювати,

І перемогу без втрат здобувати.


 Лубенська ЗШ І-ІІІ ступенів № 2 Лубенської міської ради Полтавської області долучилася до акції з виготовлення оберегів для передачі через Відділ морально-психологічного забезпечення та зв’язку з громадськістю Полтавського ОТЦКСП через Лубенський ЦКСПП нашим захисникам.

Дорогі наші мужні захисники та захисниці!

Учениці 9-х класів на уроках трудового навчання з вдячністю  виготовили  ляльки-мотанки «Янголи-обереги» з надією і вірою, що вони захистять Вас від лиха й зігріють теплотою наших сердець.

 Нехай цей оберіг щохвилини завжди оберігає Вас, українських лицарів честі й незламної сили!

Немає коментарів:

Дописати коментар