вівторок, 28 вересня 2021 р.

European Day of Languages

Скільки мов ти знаєш – стільки разів ти людина
Йоганн Вольфганг Ґете

  26 вересня відзначають День європейських мов. Його було запроваджено Радою Європи в 2001 році на підтримку лінгвістичного розмаїття, двомовності кожного європейця та розвитку викладання мов у світі.
    Метою проведення Дня європейських мов є актуалізація уваги до мовного й культурного різноманіття Європи, яке варто не лише підтримувати, а й популяризувати, розширюючи діапазон мов, якими люди спілкуються протягом життя, розвивати мовні навички, зміцнюючи взаєморозуміння між народами.
  З нагоди Дня європейських мов учителі англійської мови провели різноманітні заходи.
   У 4-А та 4-В класах (уч. Гринь А.В.) відбувся захід "Говоримо європейськими мовами". Діти переглянули відео-вітання різними мовами, а потім самостійно намагалися озвучити їх іноземною. Четвертокласникам було цікаво відгадувати назви країн. Вони порівняли, як говорять тваринки різними мовами, зокрема українською та англійською.
 Велике захоплення викликала квест-гра "English is fun" в учнів 3-В (уч.Маляр Я.П.).Упродовж якої діти виконували різноманітні пошукові творчі завдання.
           

Учні 5-А та 5-В класів (уч.Свєтлова Н.О.) мали нагоду перевірити свої знання та розвинути інтелектуальні здібності, узявши участь у «Мовній вікторині».
Багато цікавого довідалися учні 10-Б класу (уч. Мушкаріна Н.А.) на марафоні «Do you know that?».

У 9-А (уч.Ярмош А.І.), 9-В, 10-А, 11-Б (уч.Дендеберя В.І.) було проведено вікторину «Аcross Europe», що охопила питання, пов’язані з мовами та культурними традиціями Європи. Даний захід розширив лінгвістичний та країнознавчий кругозір школярів.
Учні 6-Б класу (уч.Дендеберя В.І., Ярмош А.І.) змагалися в конкурсі «Countries, nationalities, flags», виявивши при цьому неабияку кмітливість.
Проведені заходи сприяли підвищенню інтересу та мотивації до вивчення англійської мови.
Керівник методичного об’єднання
вчителів англійської мови Дендеберя В.І.

Немає коментарів:

Дописати коментар