четвер, 16 вересня 2021 р.

День крапки

 Твори, будь собою, досліджуй, цінуй – саме ці слова найкраще характеризують всю суть The International Dot Day (Міжнародного дня крапки), який відзначається 15 вересня з 2009 року. Історія свята пов'язана з книгою «Точка» англійського письменника і художника Пітера Г. Рейнолдса, написана ним у 2003 році. Головна героїня цієї книги – дівчинка на ім'я Вашті. Щоб довести своє невміння малювати, вона тикала олівцем в папір. Однак отримані маленькі крапки і допомога вчительки стали початком сюрпризів і відкриттів.
       
 У реальному світі вчителі також стали використовувати цю історію, щоб відкрити творчі здібності і впевненість серед своїх учнів. Одним з перших учителів був Террі Шай, з подачі якого зародилося це міжнародне свято.
 Сьогодні на уроках діти дізналися про появу нового свята, малювали крапки, співали пісню «The Dot Song». Родзинкою дня стали інтелектуально-розважальні ігри для учнів 5-Б (вчитель Наталія Мушкаріна) та 5-Г (вчитель Анна Гринь) класів «Малюємо, говоримо англійською, показуємо», де учні проявили свій творчий потенціал, кмітливість. 

 У проведені заходу взяли учні 5-7х класів під керівництвом вчителя образотворчого мистецтва Світлани Мельничук. Було шумно, весело та цікаво.

  












 Нехай цей День відкриє перед дітьми нові горизонти пізнання себе і світу, вчителів надихне успіхами вихованців, батьків – гордістю за своїх дітей.
учитель англійської мови
Наталія Мушкаріна

Немає коментарів:

Дописати коментар