пʼятницю, 17 вересня 2021 р.

«Герой рятувальник року»

Напередодні Дня рятувальника, який щорічно відзначається 17 вересня, у Полтаві відбулися урочистості, під час яких нагородили лауреатів Всеукраїнської акції «Герой рятувальник року».

 16 липня, на одному з пляжів Лубен було людно. Раптом місцевий житель під час купання почав тонути. Учень Лубенської ЗОШ №2, 15-річний Максим Бондаренко, не вагаючись кинувся на допомогу. Він пірнув у каламутну воду і підняв бездиханне тіло чоловіка на поверхню. Завдяки вчасній допомозі, чоловік, який який був за крок від смерті, почав дихати.

  Максим, на запитання про свій геройський вчинок відповідає дуже скромно. Зізнається, що на уроках їм розповідали про те, як діяти в такій ситуації, але він все робив скоріше інтуїтивно:
– Я побачив, що людина тоне, підплив, витягнув його з дна. Там люди також допомогли і змогли відкачати його. Трішки був страх, що ми вдвох можемо піти на дно. Всі дуже позитивно віднеслися до мого вчинку, хвалили. Мама гордиться мною.
Школяр говорить, що не виключає, що його майбутня професія буде пов’язана з порятунком людей.
   Через певний час цей чоловік знайшов своїх рятувальників, щоб подякувати. Він досить швидко відновився, попри те, що йому вже за 60.
 20 вересня у школу завітали Міщенко О.О. , завідувач сектора з питань надзвичайних ситуацій ЛМР та Різник П.М., третього державного пожежного загону, які в присутності учнів школи вручили цінний подарунок та грамоту Максиму і розповіли, як саме він врятував людину.
Пишаємось тобою, Максиме!!!

Немає коментарів:

Дописати коментар