четвер, 4 березня 2021 р.

Розвиток фізичних якостей та координаційних здібностей учнів

 У наш час питання фізичного виховання підростаючого покоління є надзвичайно важливим. Суспільство має бути зацікавленим у тому, щоб молоде покоління зростало фізично розвинутим, здоровим, життерадісним, готовим до праці й захисту Вітчизни.
 У шкільному віці активно розвиваються інтереси та звички, формується характер. У цей період учителю фізичної кульури слід так організувати роботу, щоб привити кожному учневі потяг до занять, систематичного духовного та фізичного удосконалення.
 В рамках педагогічної атестації учитель фізичної культури Гайдук О.М.  в 11-Б класі поділився досвідом розвитку основних фізичних якостей методом "колового тренування" та під час рухливих ігор.








Метод "колового тренування" допомагає збільшити загальну і моторну щільність уроку, ефективно використовується навчальний час,полегшує облік, контроль й індивідуальне регульоване навантаження, активізує працьовитість учнів, оскільки вправи роблять всі учні одночасно і в той же час самостійно, пропорційно своїм можливостям і зусиллям.




Найкращими "ліками" для дітей від рухового голоду є рухливі ігри. Вони є універсальним засобом у фізичному вихованні молоді:
  • сприяють гармонійному розвитку форм і фукцій організму школяра;
  • формують правильну поставу;
  • загартовують організм;
  • підвищують працездатність;
  • зміцнюють здоров'я.
Цікавим моментом була двостороння гра з волейболу, де потрібно було визначити команду-переможця.





Яскравим закінченням уроку стало фото на пам'ять.
                                       

Заступник директора з НР Самокиша К.Г.
      

Немає коментарів:

Дописати коментар