пʼятниця, 26 березня 2021 р.

Відкритий урок у 5-В класі

 В рамках педагогічної атестації вчитель російської мови Запорожець О.В. провела урок вивчення нового матеріалу з теми “Пряме та переносне значення слова”. 
 Головною умовою ефективності сучасного уроку є використання таких методичних підходів, які передбачають позицію учня як активного співтворця уроку. 
Саме тому Оксана Василівна на початку уроку використала мотиваційний прийом, який допоміг п’ятикласникам самостійно визначити тему уроку. 
 






Задача учителя – формувати стійкі пізнавальні інтереси учнів. Не останнє місце в цьому належить інформаційним технологіям. Завдяки ІКТ удається досягти інформаційної насиченості матеріалу, збільшити обсяг самостійної роботи – індивідуальної, групової, фронтальної, активізувати діяльність учнів під час виконання значної кількості завдань. Так, презентація, яка супроводжувала всі етапи уроку допомогла учням опанувати новий матеріал. 






 
Діти навчилися знаходити та розрізняти слова в прямому та переносному значенні в словосполученнях, реченнях, текстах; вивчили можливості використання слів в переносному значенні в різних життєвих ситуаціях; отримали навички аналізу художнього тексту. 







Зелені сигнальні картки, які підняли учні по завершенню заняття показали, що п’ятикласники матеріал засвоїли добре і при цьому отримали емоційне задоволення від уроку.
Заступник директора з НР Самокиша К.Г.

Немає коментарів:

Дописати коментар