вівторок, 11 червня 2019 р.

День LEGO

 LEGO - одна з найвідоміших нині педагогічних систем, яка широко використовується в освітньому процесі. Це найдієвіший методичний комплекс чуттєво-пізнавального розвитку дітей, у якому поєднуються моделі реального світу й предметно-ігрове середовище навчання. Конструктор LEGO не тільки розвиває моторику й вмикає фантазію, а й учить бачити в тривимірній проекції, виховує толерантність, уміння узгоджувати й планувати дії, співпрацювати. 
 7 червня у пришкільному таборі "Сонечко" було оголошено День LEGO. Ранкове коло "Шість цеглинок" налаштувало вихованців на активну творчу співпрацю. Діти згуртовувалися в команди, співпереживали за результат товаришів, училися у своїх однолітків, дослухалися до ідей та пропозицій.









 LEGO квест розбудив у школярів жагу до успіху, творчу наснагу й ментальну гнучкість. Учасники команд прагнули збудувати кольорову башту успіху, виконуючи найрізноманітніші завдання. А допомагали їм у цьому Будівельник і Пірат, ролі яких виконували Діденко Тетяна й Овраменко Єгор, вожаті загонів. 









 Із вікторини діти дізналися багато цікавого про історію компанії Lego. Конкурси " Запам'ятайки" були спрямовані на розвиток оперативної пам'яті, уміння відновлювати логічну послідовність, розвиток навички утримувати й опрацьовувати інформацію. Знання рідної мови та вміння конструктивної співпраці продемонстрували школярі в "Зеленому" випробуванні, складаючи з цеглинок прислів'я. А конкурси "Шифрувальники" дали можливість усім учасникам продемонструвати неабияку креативність, винахідливість, уміння спільно продукувати творчі ідеї. 

















   Тим часом решта вихованців табору, які не увійшли до складу команд, взяли участь в архітектурному конкурсі "Lego City" і з задоволенням поринули у творчість конструювання. 
  Підсумовуючи результати, начальник табору "Сонечко" Буторіна О.М. нагородила команду 1 загону грамотою за Lego-майстерність, команду 2 загону - грамотою за Lego-винахідливість, команду 3 загону - за Lego-креативність, а 4 загін отримав відзнаку за Lego-обізнаність. 









  Отже, LEGO - це дієво, конструктивно, креативно, конгітивно, соціально, емоційно й просто здорово! 

Вихователь 1 загону Сидоренко Т.В.

Немає коментарів:

Дописати коментар