середа, 19 червня 2019 р.

День вишиванки


19 червня у пришкільному таборі «Сонечко» відбулося свято вишиванки. 

Є на вишиванці розмаїті квіти — 
Це ж Україна наша перлами розшита. 
Є на ній і гори, є на ній долини, 
Все, що є найкраще на Вкраїні милій. 
  Українська вишиванка — це те, без чого важко уявити українську культуру, побут та історію... Кольоровими нитками вона вплетена у наші традиції. А найважливіше те, що українська вишиванка, маючи вікову історію, не втратила своєї популярності і до сьогодні. Більше того, нині можна з впевненістю говорити про відродження українських традицій у сучасній інтерпретації. 

 Народне прислів’я каже: «Без верби і калини нема України». До сказаного слід додати: «І без вишивки». Тому, що вишиваний рушник і вишита сорочка давно стали українськими народними символами – оберегами краси, здоров’я, щасливої долі, родової пам’яті, святості та любові. Українська вишивка – це «молитва без слів», а сама вишиванка – це є оберіг людини. 






 На святі діти танцювали, читали вірші, розповідали цікаві історії виникнення вишивок, різноманітні легенди про вишиванку, рушники та лунали чудові українські пісні. 















 Та найбільш захоплюючим був показ мод українського костюму, адже вишита сорочка є символом здоров’я та краси, оберегом щасливої долі та родової пам’яті.  Цей український оберіг пройшов крізь віки й нині символізує чистоту почуттів, глибину безмежної любові до Батьківщини. 
Коли вдягаю вишиванку, 
Немов в любові признаюся 
Своїй країні ніжно й палко, 
Вдягну і Господу молюся. 
За мир та спокій в Україні! 
Щоб вишивані візерунки 
У долю кожної родини 
Внесли приємні подарунки 
Наостанок кожен зміг випробувати себе в ролі дизайнера та створити вишиванку своєї мрії. Яскравим українським орнаментом вишиванок діти уквітчали шкільне подвір’я й запалили вогник гордості за свій народ на флешмобі «Вишиванку одягаю-Україну я кохаю». 






Вихователь 4 загону Погрібна Алла Миколаївна

Немає коментарів:

Дописати коментар