вівторок, 14 листопада 2023 р.

Волонтерський урок «Як творити добро тут і зараз»

«Неважливо, чи ми втілюємо щось маленьке, чи масштабне, кожен і кожна з нас має значення у цій війні. Наша перемога складається з мільйонів «нас», де кожне «я» – однаково цінне й важливе».

Анна Бондаренко,
керівниця Української Волонтерської Служби

  13 листопада для учнів 8-В класу соціальний педагог Запорожець Оксана Василівна провела волонтерський урок «Як творити добро тут і зараз».
   Маючи на меті сформувати в учнів та учениць уявлення про волонтерську діяльність, її види та користь, яку вона приносить суспільству, окреслити взаємозв’язок між волонтерською діяльністю та вирішенням гострих соціальних проблем громади, країни, світу; ознайомити з перевагами проактивного способу життя; надати інформацію про відомих волонтерів та онлайн-ресурси, завдяки яким можна долучитися до волонтерської діяльності, соціальний педагог ознайомила восьмикласників з презентацією «Як творити добро тут і зараз», провела ряд практичних вправ. 
Діти дискутували і обговорювали питання волонтерської діяльності, висловлювали свої думки, пройшовши опитування на цифровій платформі Представництва Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) в Україні.
   Підсумовуючи свої враження від уроку, діти дійшли висновку: бути волонтером- це захоплююча пригода та надзвичайна можливість зробити світ кращим. Для цього не потрібні особливі знання та досвід. Кожен може допомогти тим, хто цього потребує .Урок завершено словами вчителя: не бійтеся мріяти, ставити перед собою амбітні цілі та досягати їх. У вас обов’язково все вийде!!!
Практичний психолог Яцина Н.М.

Немає коментарів:

Дописати коментар