пʼятниця, 17 листопада 2023 р.

Протипожежна безпека у твоєму домі

 У ході Тижня пожежної безпеки для учнів 4-х класів було проведено годину спілкування «Протипожежна безпека у твоєму домі».
 Діти закріпили свої знання про причини виникнення пожежі, потренувалися швидко оцінювати небезпечні ситуації та приймати виважені рішення щодо їх подолання, обговорили правила використання підручних засобів пожежогасіння, повправлялися в наданні першої долікарської допомоги.
 Учні 4-А класу розділилися на дві команди й активно позмагалися між собою. Провели моделювання, тестування на протипожежну тему, потренувалися на швидкість організовуватись до евакуації, попрацювали з деформованими віршованими рядками, переглянули мультфільм про небезпечні ситуації в побуті та виконали практичну роботу «Викличемо пожежну команду». Наприкінці заходу разом склали пам’ятку «Як поводитись під час пожежі».
Учні 4-Б класу поглибили та систематизували знання про причини виникнення пожежі, ознаки несправності електричних приладів. Формували навички та вміння поводити себе в небезпечних ситуаціях: вчили вимикати несправні прилади, гасити пожежу, викликати допомогу. Спонукали до дотримання правил користування електричними та газовими приладами.
 Учні 4-В класу створювали власні правила пожежної безпеки в побуті, пояснювали необхідність їх дотримання всіма членами родини. Формували навички домедичної допомоги при опіках у домашніх умовах. Зробили висновок, що всі правила важливі, і кожен повинен їх виконувати.
 Тиждень пожежної безпеки сприяв вихованню стійкого переконання про неможливість ігор із сірниками, легкозаймистими речовинами та допоміг молодшим школярам усвідомити необхідність бережливого ставлення до свого життя та життя оточуючих людей.
Класні керівники 4-х класів.

Немає коментарів:

Дописати коментар