понеділок, 27 листопада 2023 р.

Форум «Сьогодні заради майбутнього: освіта у воєнний та післявоєнний час» .

Майбутнє починається з вчителя! Так розпочався форум «Сьогодні заради майбутнього: освіта у воєнний та післявоєнний час» . 
 Незламні освітяни з різних куточків України , попри один з найпотужніших нічних обстрілів Києва вже зранку обговорювали як зробити освіту в нашій країні безпечнішою. Учасниками стали і наші вчителі: Максакова Анна та Поліщук Лілія.
                  

 У програмі заходу було три основних тематичні блоки :
  •  Про.Безпека: безпечна освітня екосистема
  •  Про.Фахівці: безпечний дорослий
  •  Про.Відновлення: досвід деокупації.
Інвент розпочався з «Голосу дітей», коли на відео учні розповідали свої думки про безпеку. Також були присутні спікери: Пєтушкова Олександра – голова громадської організації «Про.Світ», Сергій Горбачов – освітній амбудсмен України, а також Лілія Гриневич – доцент та перша проректорка Київського університету ім.Бориса Грінченка.
 Одним із цінних блоків програми стала презентація досліджень про освіту на деокупованих територіях TEDTalks-історії окремих освітян з Київської, Харківської та Херсонської областей, що пережили досвід окупації та відновлюють освіту у своїх громадах.
Але не можна промовчати про Юрія Луценка – психолог, національний експерт з надання психосоціальної підтримки, який провів для учасників тренінг навичок психологічного відновлення як інструмент роботи з дорослими.
Гості отримали неймовірні емоції, узгодили базові речі в освіті, діяли за спільними принципами та задонатили на створення укриття Миколаївського ліцею №55, за що отримали невеликі подарунки від спонсорів проєкту.

Немає коментарів:

Дописати коментар