пʼятниця, 14 жовтня 2022 р.

Козацька держава – наша гордість і слава!

Козаки – борці за волю,
За народні щастя й долю.

 14 жовтня Україна щорічно відзначає три славетних свята: День захисників і захисниць України, День українського козацтва та Покрови Пресвятої Богородиці.
 Козаки є уособленням сміливості і мужності українського народу. З давніх-давен ці воїни боролися за свободу і незалежність, уславилися хоробрими і відважними захисниками людей, а також Держави. Крім того, козаки завжди шанували Діву Марію - молилися їй і просили допомоги у своїх справах. Згідно з переказами, 14 жовтня козаки скликали Раду, обирали гетьмана і визначалися з подальшими військовими планами.
 На День козацтва, в мирний час у багатьох містах України люди влаштовували тематичні фестивалі та конкурси, ігри та змагання. Зараз, в період воєнного стану, національне свято відзначити з розмахом не вийде, однак, віддати данину поваги своїм предкам і привітати сучасних захисників країни все-таки варто. 
Для учнів 4-В класу проведений тематичний захід у онлайн-режимі викликав неабияке зацікавлення. Діти активно долучилися до обговорення історії свята, розгадування вікторини, малювали козацькі атрибути. 
Учні 4-Б класу відвідали міську дитячу бібліотеку. На заході присвяченому святу діти отримали величезна задоволення. Вони прийняли участь у змаганнях, вікторині, а також самі підготували цікаві факти про козаків.
Класоводи 4-Б А. Погрібна, 4-В Л. Тимошенко 

Немає коментарів:

Дописати коментар