неділя, 2 жовтня 2022 р.

БАБИН ЯР – ЗАБУТТЮ НЕ ПІДЛЯГАЄ!

    29-30 вересня 2022 року – сумні дні в історичній ретроспективі – 81-ті роковини страшної трагедії, яка відбулася у Бабиному Яру. Ця подія є однією з найтемніших сторінок історії України. Та про неї потрібно пам’ятати, адже саме так ми зможемо вшанувати пам’ять мільйонів жертв Голокосту.
   30 вересня вчитель історії Больбот Олена Миколаївна разом із своїми вихованцями, учнями 7-В класу, провели в режимі онлайн урок-пам’яті «Бабин Яр – місце забуття і місце пам’яті». Діти дізналися про події, пов'язані з трагедією в Бабиному Яру, який став могилою десятків тисяч євреїв, а також українських патріотів, військовополонених, циган та інших громадян; переглянули фрагмент із фільму: «Бабин Яр: у пошуках пам’яті»; малювали малюнки, щоб передати свої емоції. Зазначалося, що: "Бабин Яр – це страшний символ Голокосту на нашій українській землі. Ми не можемо позбутись його, але можемо перемогти гідним ушануванням пам'яті всіх жертв, усіх загиблих". "Трагедія Бабиного Яру – ніколи знову – ось гасло, яке має запам'ятати кожен.
   Пам’ять вшановували хвилиною мовчання та запалили свічку пам’яті. «НАШ ОБОВ’ЯЗОК — ЗРОБИТИ БАБИН ЯР МІСЦЕМ ПАМ’ЯТІ, А НЕ МІСЦЕМ ЗАБУТТЯ!»

Класний керівник 7-В класу Больбот Олена


Немає коментарів:

Дописати коментар