вівторок, 22 лютого 2022 р.

Мандрівка в світ програмування

  Майбутнє України визначається рівнем освіченості її найменших громадян – дітей шкільного віку. Знання та вміння, набуті в дитинстві, - це коріння. Чим воно міцніше, тим впевненіше почувається людина в житті. Саме тому триває постійний пошук творчого зростання дітей із врахуванням їхніх індивідуальних особливостей та можливостей виховати їх здоровими, вільними та щасливими.
  22.02.2022 року, в рамках педагогічної атестації, учитель інформатики Семенова І.В. провела відкритий урок  "Виконавці та алгоритми" у 5-В класі. Мандруючи країною Scratch, п'ятикласники поринули у цікавий світ програмування.
 Підібравши ключ до воріт чарівної країни, діти повторили правила безпеки в кабінеті ІКТ, потрапили на вулицю "Алгоритмічну", відвідали проспект "Графічний" та провулок "Кросвордний", весело танцювали на перехресті "Виконавців", а потім в парах та поодинці працювали в кварталі "Програмування". 

 Під час уроку Ірина Василівна використовувала різноманітні методи та прийоми навчальної діяльності: розповідь з використанням наочності, демонстрацію, бесіду з елементами проблемності, зв’язок теорії з життям, офтальмологічні паузи та фізкультхвилинки. При необхідності могла пожартувати, але при цьому підтримувала дисципліну. Викликала не тільки бажаючих, а й тих хто не проявляв активності. Вміло застосовувала ІT - технології. 
  Закінчилась мандрівка цікавою рефлексією "Кола на воді". 

 Усі учасники уроку з радістю використовували нову інтерактивну дошку в кабінеті інформатики, адже вона допомогала дітям виконувати спільну роботу, вирішувати інтерактивні завдання, а вчителю - використовувати широкий діапазон засобів візуалізації, проводити перевірку знань відразу у всьому навчальному класі та організовувати  зворотний зв'язок “учень - вчитель”.
  Ми повинні пам'ятати, що грамотне застосування інформаційних технологій в навчальному процесі сприяє розвитку в учнів теоретичного мислення, сприйняття, підвищує мотивацію навчання і стимулює пізнавальний інтерес учнів.
Заступник директора з НР Катерина САМОКИША

Немає коментарів:

Дописати коментар