вівторок, 22 лютого 2022 р.

День юних математиків

Математика – наука точна і серйозна.
І прожити нам без неї навіть дня не можна
  Математику справедливо вважають царицею наук. Вона близька нам у найбуденніших справах і важлива в будь-якій професії, не зважаючи на комп’ютери й калькулятори. Ця наука розвиває наш інтелект і логіку, пізнавальні здібності, допомагає у вирішенні життєвих завдань.
   Зацікавити учнів математикою, показати її могутність і красу, змусити полюбити її – щоденне завдання вчителя початкових класів.
  Другий день Тижня НУШ був спрямований на розвиток пізнавального інтересу учнів, їх індивідуальних, інтелектуальних можливостей та пройшов під девізом: «Щоб удосконалювати розум, треба більше міркувати, a не заучувати». (Р. Декарт)
   Молодші школярі змогли показати свої знання, виявити творчу ініціативу та зануритися у світ цікавої математики. A створений на уроках позитивний емоційний настрій полегшив сприймання навчального матеріалу з цього предмета.
  Учні 1-A, 1-Б, 1-В класів узяли участь в онлайн-вікторині з математики «Пізнайко». Діти змагалися в розв’язуванні задач на кмітливість, веселих задач та прикладів з LEGO; розгадували ребуси, намагалися скласти малюнок з фігур танграма, розшифровували математичні афоризми, прислів'я з числами. Юні математики з команд «Чомучки» та «Пізнайки» дружно працювали, обговорювали складні питання, уболівали за своїх товаришів. Було цікаво, пізнавально, не завжди легко, але приємнішою була перемога.
  У 2-A та 2-В класах проводилися інтелектуальні змагання «Знавці математичних наук» та «Розумники й розумниці». Учні закріплювали математичні знання, розв’язували задачі на логіку, розгадували ребуси, виконували різноманітні композиції з геометричних фігур. Дітям було цікаво, вони проявили себе як справжні знавці математики. A найактивніші учасники отримали подяки.
  Із 1 січня 2022 року українські школи перейшли на оновлене меню, яке розробляв популярний шеф-кухар Євген Клопотенко. Куратором проєкту є дружина президента Олена Зеленська. Саме тому урок- квест із математики в 2-Б класі був присвячений темі здорового харчування. Комірник школи Головашич С. В. у доступній та цікавій формі ознайомила учнів із новими стравами та їх цінністю. Діти були не просто школярами, а учнями лісової школи. Вони ознайомились із задачами на 3 дії, самостійно складали та досліджували їх.
   Для 3 та 4 класів було проведено предметну олімпіаду, яка не просто протестувала знання учнів, a загартувала їхню зібраність та самостійність. Проведене змагання дало можливість дітям набути вмінь правильно розраховувати свій час та швидко концентруватися, виконувати незвичайні завдання на основі здобутих знань.
  Вітаємо переможців: Дригу Аркадія (3-A кл.) та Михайліченко Марію (4-Б кл.)!
 Тож розвиваймо математичні здібності, уважність, наполегливість, відповідальність, точність, щоб ці натреновані «м’язи характеру» допомогли у вирішенні не тільки навчальних завдань, але й життєвих ситуацій.
 Класоводи 2-х класів

Немає коментарів:

Дописати коментар