четвер, 7 березня 2019 р.

Юні таланти

  Без музики важко переконати дитину, яка ще тільки вивчає цей світ, у тому, що людина прекрасна. А це переконання є основою емоційної, естетичної, моральної культури. 
  Музика, рух і образ – неодмінна частина духовного світу людини, надійний супутник її життя. Один з давньогрецьких філософів сказав, що необхідно впливати на молоде покоління мистецтвами трьох родів: за допомогою фарб і образів (наслідування природи), за допомогою голосу і слова, за допомогою гармонії і ритму. 
 Із цією метою 7 березня учні 3 – Б класу приймали гостей із Лубенської музичної школи. Вчитель по класу баяна та акордеона Даниленко Ірина Іванівна підготувала цікавий виступ своїх вихованців, які порадували грою на акордеоні та синтезаторі. Учень 3-В класу Котух Ярослав виконав дитячу пісню « Волошка», українську пісню  «Казав мені батько» та пісню І. Різника «Кашалот». Чмора Євген, учень 4 – Г класу , презентував чеську народну пісню « Ганнуся» та українську народну пісню «Женчичок-бренчичок». А найбільшим сюрпризом та подарунком до свята 8 Березня став виступ однокласника Биби Вадима. Він виконав на синтезаторі мелодію білоруського танку « Бульба» та білоруську пісеньку « Перепілочка». Усіх зачарували дитяча пісенька «Про жабку та комара» та українська народна пісня «Ой, лопнув обруч», які учень грав на акордеоні. 












 Учні музичної школи довели, що, подолавши стадію «новачка», гра на музичних інструментах сподобається все більше й більше, а музичний розвиток почне даватися простіше. Головне й найскладніше – це почати та наполегливо домагатися початкових навичок, а чим далі – тим приємніше.
Класний керівник 3-Б класу Рєпіна І.О.

Немає коментарів:

Дописати коментар