середа, 13 березня 2019 р.

Навчальна технологія «Лепбук»


 Концепція Нової української школи передбачає опанування та практичне застосування вчителем нових понять та технології. Однією з них є навчальна технологія «Лепбук». 
 Лепбук – це тека, де зібраний матеріал на певну тему. Основна ідея цієї роботи зводиться до виготовлення інтерактивного зошита. 
 Лепбуки допомагають швидко та ефективно засвоїти нову інформацію та закріпити її в пізнавально-ігровій формі. Ці тематичні посібники мають яскраве оформлення та певну структуру. Лепбуки розробляються під конкретну дитину або групу дітей, цим пояснюється їхнє різне інформаційне навантаження. Створюючи такий інтерактивний зошит дитина вчиться самостійно збирати, аналізувати та систематизувати навчальний матеріал. Це вміння знадобиться їй в подальшому. 
 На засіданні методичного об’єднання вчителів початкових класів було представлено три види лепбуків на тему «Весна»: паперовий, пластиковий та виготовлений із тканини. 
 Їх виготовили учні і батьки 4-А класу: Кононенко Світлана Віталіївна з дочкою Аріаною, Омельяненко Оксана Олександрівна з сином Максимом та Косолап Ірина Миколаївна з дочкою Діаною. 









Батьки та діти детально розповіли про свою спільну роботу. Наголосили, що спільна діяльність зацікавила і об’єднала їх. Кононенко С.В. сказала, що їй цікаво спостерігати як навчається її донька, а Омельяненко О.О. зауважила, що довелося згадати власне дитинство і вивчити з сином гаївку. 










Всіх вразив своєю незвичайністю лепбук для 3-річної дитини. Презентація тематичних посібників була змістовною та цікавою. 
















Створення такої теки – це, перш за все, основа партнерської проектної діяльності дорослого з дитиною. Основа лепбука подається педагогом, а доповнюється, вдосконалюється разом з дітьми і та їхніми батьками. Результатом такої роботи є відмінно опрацьований дослідницький проект. 
  Наприкінці засідання вчителі початкових класів разом з батьками та дітьми створили колективний лепбук «Весна» із застосуванням здоров’язберігаючої технології «Кольоротерапія» 
Керівник методоб’єднання вчителів початкових класів Степура Т.А.


Немає коментарів:

Дописати коментар