середа, 4 жовтня 2017 р.

Прийом на честь переможців у Посольстві Литовської Республіки


Світ – це книга, і хто не подорожував,
той прочитав лише одну її сторінку. 
А.Аврелій
 Я люблю подорожувати, дізнаватись щось нове про різні країни та міста. Але далеко не в кожного і не завжди є можливість їздити за кордон. Добре, що в наш час можна завжди зробити це віртуально. 
 У серпні цього року я брав участь у конкурсі рефератів з історії, географії, культури та економіки Литовської Республіки, який був проведений Асоціацією сприяння міжнародному бізнесу та розвитку (АСМБР), КП «Кременчуцький центр міжнародних зв’язків та економічного розвитку міста «Кременчук Інвест» за підтримки Посольства Литовської Республіки в Україні. 
   Цікаво було працювати над роботою: я дізнався багато нового про цю дружню до нас європейську державу, її історію та культуру. У конкурсі було представлено 402 роботи учнів з багатьох областей України віком від 10 до 18 років. Приємно, що моя робота була високо оцінена міжнародною комісією, і я став одним з переможців, посівши 2 місце.
3 жовтня 2017 в Посольстві Литовської Республіки в Україні відбулася урочиста церемонія нагородження переможців. У церемонії взяли участь переможці конкурсу з Полтавської, Миколаївської, Черкаської, Дніпропетровської, Кіровоградської та Сумської областей. 
Учнів, педагогів, та їх батьків тепло привітали в Посольстві Надзвичайний і Повноважний Посол Литовської Республіки в Україні, Його Високоповажність пан Марюс Януконіс і Міністр-посланник пан Гвідас Керушаускас. Пан Посол урочисто вручив призи, дипломи та традиційні литовські солодощі. Усі переможці висловили подяку посольству і КП «Кременчук Інвест» за надану можливість участі в конкурсі та незабутні враження, говорили про дружбу між народами України і Литви. Я теж у своїй промові передав привіт із нашого тисячолітнього міста та запросив відвідати Лубни і нашу школу, подарував Посольству Литовської Республіки прапор нашого міста та свою картину. Урочистий прийом закінчився святковим фуршетом, де нас пригощали литовськими солодощами. Додому я привіз з Києва багато вражень та подарунків. Зокрема, традиційний литовський торт «Шакотіс» незвичайної форми (у перекладі з литовської — «гіллясте дерево), яким пригостив однокласників та вчителів на виховній годині, де розповів однокласникам про свою конкурсну роботу та прийом у посольстві. Не лінуйтеся, беріть участь у конкурсах і перемагайте!









Андрій Зеленюк,учень 7-Б кл. Лубенської ЗОШ І-ІІІ ступенів №2

Немає коментарів:

Дописати коментар