середа, 25 жовтня 2017 р.

Педагогічні читання

  Концепція Нової української школи передбачає формування у дітей цілісної картини світу. Цьому сприяє впровадження інтегрованого підходу до навчання, який  спрямований на посилення інформаційного змісту та емоційне збагачення сприймання учнів завдяки залученню додаткового цікавого матеріалу, що дає можливість з різних сторін пізнати явище, поняття та досягти цілісності знань учнів.
 25 жовтня 2017 року вчителі початкових класів відвідали педагогічні читання на тему: «Інтегрований підхід до навчання у початковій школі», де перед ними виступили колеги з доповідями, що супроводжувалися демонстрацією слайдів. Доповідачі провели аналіз науково-методичних досліджень, які свідчать, що інтеграція в дидактиці розглядається в двох аспектах: як мета навчання, що передбачає створення цілісної уяви про навколишній світ та як засіб навчання, що орієнтований на зближення предметних знань, встановлення між ними взаємозв’язків.

  Методист ММК Кравцова Л.О. звернула увагу присутніх, що змістовні та цілеспрямовані інтегровані уроки дозволяють систематизувати знання, створюють умови для реалізації особистісно орієнтованого та розвивального навчання молодших школярів. 

  Завідуюча ММК Січкар Н.А. подякувала присутнім вчителям початкової школи за високий професіоналізм. Відмітила, що досягнення міста в освіті на пряму залежать від сформованих основ навчання учня, закладених у початковій школі.








З 2017-2018 н.р. у місті Лубни розпочала роботу експерементальна група творчих учителів початкових класів за програмою «Розроблення і впровадження навчально-методичного забезпечення початкової освіти в умовах реалізації нового Державного стандарту початкової загальної середньої освіти» на базі загальноосвітніх навчальних закладів Полтавської області, до складу якої входить учителька й  нашої школи - Смаль Ірина Юріївна. Бажаємо педагогу вдалого впровадження інновацій та креативного підходу до реалізації програми!   
  Пам'ятаймо! Найцінніший результат початкової освіти – це здорова дитина, вмотивована на успішне навчання.


Керівник методичного об’єднання 
вчителів початкових класів Степура Т.А.

Немає коментарів:

Дописати коментар