вівторок, 17 жовтня 2017 р.

Ми - нащадки козаків

Воїне, лицарю славний,
Ти зброю тримаєш в руках,
Щоб на нашу країну-державу
Злий не позарився враг. 


  Щорічно 14 жовтня відзначається День українського козацтва та свято Покрови Пречистої Богородиці, яке з давніх давен зміцнювало в душах козаків надію на опіку і заступництво Матері Бога Живого. А з 2015 року це ще й День захисника Вітчизни, як данина любові та поваги до усіх захисників Батьківщини, до ветеранів ІІ світової війни, до учасників бойових дій в гарячих точках на Сході України. Історію потрійного свята розповідали класні керівники на виховних годинах.
  12 жовтня у 6-А класі (кл.кер.Дендеберя В.І) було проведено виховний захід: "Козацькому роду нема переводу". Спочатку учні здійснили історичний екскурс у героїчне минуле України та вшанували захисників держави усіх часів: безстрашних лицарів землі української – славетних козаків, Героїв Майдану та сучасних захисників рідної держави. Хлопчики мали можливість позмагатися за звання «Кращого козака». Чому саме на цих вільних, хоробрих та завзятих вояків хочуть бути схожі діти? Тому що саме вони є прикладом волелюбності, мужності та сили. Доводити свою витривалість та кмітливість дітям довелося під час цікавих завдань та веселих конкурсів. Учні залюбки брали участь у козацькому турнірі, проявивши увагу, спостережливість та веселу вдачу. Дмитро Гриценко був найстараннішим та виборов звання " Кращого козака класу". Захід сприяв формуванню почуття патріотизму, толерантності, національної свідомості та гордості за свою Батьківщину.













13 жовтня у коридорі школи учитель ЗВ Химич Петро Степанович організував виставку зброї та поставив пам’ятну дошку загиблим лубенчанам, серед яких і випускник школи Безрода Анатолій. Біля портрету поставили квіти, запалили свічки. Найцікавіше це було найменшим школярам.

У цей день відбулося військово-спортивне свято для старшокласників «Анумо, козаки», на яке були запрошені учасник АТО Смаль С.І. та майор ЗСУ Осацький А.І. Хлопці 10-11-х класів змагалися у веденні баскетбольного м’яча, підтягуванні на перекладені, боротьбі на руках, перетягуванні канату, зборі-розборі автомата, спорядженні магазину, одяганні протигазу. 


















Окремою окрасою свята став конкурс козацької пісні, яку виконували у строю. Надзвичайно активними були уболівальники, які підготували стіннівки, качалки, яскраву атрибутику. Дівчата кидали козацькі шапки, у цьому конкурсі перемогла Карпець Юлія (10-А). Переможцем конкурсу стали хлопці 11-Б класу, які отримали грамоту та солодкий приз

















                                                        









ЗД з ВР Огарьова Л.М.

Немає коментарів:

Дописати коментар