вівторок, 13 грудня 2016 р.

Тиждень права

 З 5 по 9 грудня у школі проходив Тиждень права. Традиційними уже стали виставка літератури на правову тематику у бібліотеці школи та плакати про права дитини, які цього року були виконані у формі пазлів. Тиждень виявився інформаційно насиченим. У кожному класі проведено виховні години про основні права і свободи громадян в Україні. Класний керівник 6-Б класу Волошина І.В. провела виховну годину з елементами тренінгу «Великі права маленької дитини», на якому діти в ігровій формі ознайомилися з Конвенцією ООН про права дитини. З’ясовували, які основні права дитини: на освіту, родину, дім, любов, піклування, відпочинок тощо. До кінця уроків називали одне одного лагідними іменами: Катруся, Оленка, бо так звучали їхні імена у грі.
 У 5-х класах практичний психолог Яцина Н.М. провела тренінгове заняття «Оминаємо гострі кути», на якому вчила дітей, що таке конфлікт, як стримуватися у гострій ситуації. Вправа «Стакан» продемонструвала, що якщо ти зімнеш пластиковий стакан у разі агресії, то навіть розправивши його, уже не повернеш первинного вигляду. Так і у разі конфлікту – образа і біль залишаються. Тому краще говорити добрі слова.
Класний керівник 5-В класу Запорожець О.В. провела годину спілкування «Конфлікт чи компроміс». Учні розбиралися, що ж таке конфлікт, між ким може він виникнути. Розігрували ситуації і усі разом шукали модель правильної поведінки. Пограли в гру «Так» чи «Ні», оцінюючи свою поведінку. Зачитали вірш «Чим скінчається сварка» М. Людкевича і підсумували, що мир – краще будь-якої, навіть маленької, сварки.
 Соціальний педагог Кабушка О.М. провела в 10-х класах правовий брейн-ринг «На терезах Феміди». Учні підготували і захистили емблеми команд, провели п’ять раундів, продемонструвавши знання з права та уміння вирішувати правові ситуації.
Учні 9-А та 10-Б класів відвідали у міській дитячій бібліотеці захід на правову тематику, який спільно підготували працівники поліції та Лубенського міського центру правової допомоги. Старшокласникам розповіли про захист прав та надання правової допомоги різними службами міста, роздали інформаційні буклети з адресою. Учні поставили багато питань, зокрема про відео- та фотозйомку без дозволу і наслідки цього, про перебування у вечірній час в місті, про куріння, про участь у бійках. На що отримали кваліфіковану відповідь і почули, які штрафи та стягнення тягнуть ці правопорушення.








ЗД з ВР Огарьова Л.М.

Немає коментарів:

Дописати коментар