понеділок, 8 січня 2024 р.

Майстерка "Лайфхаки педагогічної діяльності"

   Сьогодні освітній простір надає чимало інструментів для ефективної роботи зі школярами, у яких «кліпове мислення» орієнтоване на фрагментарне сприйняття саме візуальної інформації. Головне, щоб педагог був готовий швидко опановувати новітні засоби подання навчальної інформації, творчо й ефективно використовувати їх у своїй практиці. 
 Використання лайфхаків в навчальному процесі – це не ключовий спосіб засвоєння інформації, а один із шляхів, які можуть оптимізувати, підняти інтерес школярів до вивчення предмета, реалізувати ідеї сучасного навчання, підвищити темп уроку.
Учитель початкових класів Буторіна Олена Миколаївна поділилася корисними порадами, для чого потрібні лайфхаки, які саме сприймаються сьогоднішніми учнями.
 Також провела декілька інтерактивних вправ: «Куточок настрою», "Коробка запитань», «Картки з малюнками», "Чарівні кубики", «Кисневі перерви», та наприкінці руханку «Іподром».
 Тож можна дійти висновку, що  переваги педагогічного процесу на сучасному етапі з використанням лайфхаків очевидні.
  Учитель української мови та літератури Олена Цимбал презентувала майстерку «Сучасні форми візуалізації навчального матеріалу на уроках української мови та літератури», щоб ознайомити колег із деякими сучасними засобами візуалізації, які вона ефективно застосовує у своїй практиці, а саме: каліграмування, кроссенс, інтерактивний плакат, ментальні карти, штучний інтелект, комікси, тощо. 
Саме така робота сприятиме формуванню наскрізних умінь та ключових компетентностей, а також здатності ефективно застосовувати набуті знання для самореалізації школярів.
  Секретами успішного проходження сертифікації поділилася з колегами вчителька української мови та літератури Оксана Білан. Ознайомила з процедурою проведення та особливостями кожного етапу від реєстрації до отримання сертифіката в особистому кабінеті.
   Захопливо розповіла Оксана Григорівна про власні очікування, хвилювання, радісні моменти та миті невпевненості. 
Задля мотивації колег до нових звершень процитувала фрагмент книги Вільяма Макрейвема «Застеляйте ліжко».

Немає коментарів:

Дописати коментар