понеділок, 22 січня 2024 р.

“Наша єдність – наша зброя”

Такі дати треба не тільки пам’ятати і відзначати:
вони є нагодою для глибоких роздумів і спонукою до дій.
Любомир Гузар


22 січня у день проголошення Акта Злуки Української Народної Республіки та Західноукраїнської Народної Республіки Україна щороку відзначає День Соборності.
"Єднаймося, люба родино, хай буде довіку єдина свята Україна!" Саме таким закликом вшанували історичні події проголошення Акту Злуки учні 10-Б класу Академічного ліцею імені братів Шеметів під час інтелектуальної гри "Україніада".
 Захід патріотичного спрямування видався по-особливому чуттєвим, адже єднання є надзвичайно актуальним у контексті сьогодення.

Ліцеїсти демонстрували свою творчість, креатив та розум.

Поглиблювали свої знання з історії виникнення свята.
Десятикласники, зрозуміли, що лише в єдності дій та соборності душ можемо досягти величної мети – побудови духовно багатої, вільної та демократичної України, якою пишатимуться наші нащадки. Навіть зараз, в нелегкі часи для нашої Батьківщини, ми не перестанемо вірити, що територіальна цілісність України, навіки залишиться непорушною. Адже вона скріплена кров’ю мільйонів незламних борців минулого століття і тих, хто і зараз веде боротьбу з ворогом, який посягнув на цілісність нашої держави.
 Тож пам'ятаймо що СОБОРНІСТЬ – це більше, ніж територіальна цілісність чи суверенітет, хоча включає їх. СОБОРНІСТЬ – це про самоусвідомлення, хто ми і чому ми – разом. Це – про «спільний знаменник» для всіх українців, про спільний спосіб дивитися на світ. 
СОБОРНІСТЬ – це передусім про духовну єдність українців. СОБОРНІСТЬ – це не лише історія. 
Це – сьогодення нашої держави. 
СОБОРНІСТЬ – це не лише про державу. Це – про кожного з нас.
Наша сила в єдності!
Ірина СЕМЕНОВА , класний керівник 10-Б

Немає коментарів:

Дописати коментар