вівторок, 7 березня 2023 р.

Чи знаєш ти українську мову?

 З метою активізувати знання учнів про мову як джерело духовного зростання нації, розвивати культуру мови, чуття слова вчителем української мови та літератури Цимбал О. І. було проведено з учнями 10-Г класу мовний тренінг «Чи знаєш ти українську мову?»

 Як показує життя, володіння рідною мовою – це не тільки питання граматики та правопису. Це єдність зі своїм народом, спільними цінностями та культурою. Мова – це інструмент, за допомогою якого виражаються думки, почуття, розуміння світу. Якщо ти українець, то повинен дбати про володіння своєю мовою, що означає вивчати правила граматики та правопису, читати книги та періодичні видання українською мовою, спілкуватися з рідними й друзями. Крім того, треба купувати товари з українськими написами, відвідувати кіно та театр, які показують фільми та вистави українською мовою, популяризувати рідну мову.

 Цього року десятикласники вперше взяли участь у Всеукраїнській олімпіаді «Всеосвіта Зима – 2022/2023», під час якої перевірили та поліпшили свої знання. Дипломами І ступеня нагороджено Ірху І,, Повстюк А., Станіслава О., дипломами II ступеня – Байбарак В., Корнієнко В., дипломом ІІІ ступеня - Андреєва Д.

Мова закликає до боротьби, клекоче у ненависті зла, насильства, а також розчулює, співчуває. Потрібно берегти красу й чистоту рідної мови!

Олександр Станіслав, учень 10-Г класу.

Немає коментарів:

Дописати коментар