середа, 15 березня 2023 р.

З вірою в перемогу!

Сильні – не ті, хто нападає,

а той, хто вміє дати відсіч

Лариса Ніцой

 Уже майже рік ми відкриваємо для себе нову Україну та українців. Усвідомлюємо, що можемо значно більше, ніж думали: воюємо, волонтеримо, підтримуємо одне одного й чекаємо, коли скінчиться війна.
 Найважче дітям! Вони вже не мріють про нову іграшку, а, загадуючи бажання, обирають ПЕРЕМОГУ. Намагалися наблизити радісну мить і учні 8-В класу. На патріотичному уроці «З Україною в серці!» школярі розмірковували, як допомогти дорослим захистити Батьківщину. Восьмикласники створили відео, у якому озвучили поезію Марії-Вероніки Сікори та поділилися думками, що зроблять найперше діти, коли закінчиться війна.
 Здійснили мандрівку сторінками сучасних книг про війну учні 7-В класу. На урок позакласного читання завітала розгублена героїня бестселера Катерини Єгорушкіної «Мої вимушені канікули» — Віра (Маргарита Дмитренко), яка розповіла, як їй доводилося ховатися в підвалі під час обстрілів. А Мураш (Богдан Скрипник), сміливий воїн із казки Лариси Ніцой «Незламні мураші», закликав згуртуватися й об’єднатися, щоб спільними зусиллями подолати найпідступнішого ворога. Допомагав оберігати рідну землю й безпілотник Ел (Максим Нікітченко) із повісті Олі Русіної «Абрикоси зацвітають уночі», у якого взяла інтерв’ю учитель української мови та літератури Вікторія Сало.
 Семикласники визначали риси характерів мурах і мурашиних левів, порівнювали їх із українцями та російськими загарбниками. Школярі дізналися про літературу нон-фікшн, сюжети якої засновані на реальних подіях і містять багато малюнків.
 Анастасія Великожон, Дмитро Гайдук, Олексій Примін, Дмитренко Маргарита озвучили поради від психологині Світлани Ройз та показали вправи, що допоможуть подолати емоційний неспокій і повернуть звичайне дихання. Учні розгадали кроссенс, назвавши техніку та зброю, яка згадувалася у перелічених вище творах. Послухали пісню «Буде весна» Макса Барських у виконанні Ані Алєксєєвої та бойовий стук литаврів, виготовлених власноруч Богданом Скрипником.
 Ярослав Котух, Іван Чиженко, Анна Джадан і Анна Сушко розповіли про свою велику мрію. Діти з нетерпінням чекають на повернення з фронту рідних. Учні уявляють мирне небо над головою та вірять у ПЕРЕМОГУ українців.
Вікторія Сало, учитель української мови та літератури

Немає коментарів:

Дописати коментар