четвер, 2 березня 2023 р.

Лікування «мистецтвом»

 Занепокоєння, стрес, напади тривоги — це відчуття, які притаманні дітям так само, як і дорослим. Особливо під час війни.
 Зняти психологічне напруження і допомогти дітям розслабитися можна за допомогою арт-терапії - методики, яка має на увазі лікування «мистецтвом». Вона використовується не так давно, але стрімко розвивається і вже довела свою ефективність.
 У 8-Б класі психологом школи було проведено заняття з елементами арт- терапії для вивільнення негативних емоцій. Заняття допомагала організовувати майбутній психолог Анастасія Дрок.
 Малюнок може дати вихід внутрішнім конфліктам і сильним емоціям, усунути страх, сприяти зняттю напруги тощо. За допомогою малювання діти мали можливість пропрацювати власні емоційні стани. При сеансах арт-терапії вся увага зосереджена на почуттях і емоціях, при цьому не обов’язково творити шедеври, головне — привести свій емоційний стан в рівновагу. 

Діти поєднували творчий процес із спілкуванням у невимушеній легкій атмосфері. Такі заняття дають хороший терапевтичний ефект, психологічне розвантаження дітям та покращення їх загального емоційного стану.
Практичний психолог Наталія Яцина

Немає коментарів:

Дописати коментар