вівторок, 1 грудня 2020 р.

«Не ведусь! Я знаю, як спілкуватися в Інтернеті»


 Сучасні діти більшу частину часу проводять в Інтернеті, де завдяки вільному доступу ознайомлюються з інформацією, яка може бути для них шкідливою, також спілкуються не лише з друзями з реального життя, а заводять нові знайомства з людьми, які можуть бути небезпечними.
 Найчастіше діти готові звернутися за допомогою, якщо виникають проблеми у спілкуванні в Інтернеті, але не знають як. 
 З цією метою в рамках акції «16 днів проти насильства» психологічною службою школи було проведено заняття з елементами тренінгу. 
 З учнями 6- Б класу практичний психолог школи Яцина Н. М. провела заняття «Не ведусь! Я знаю, як спілкуватися в Інтернеті», де учні вчилися визначати всі ризики користування Інтернетом та отримали алгоритм дій при виникненні небезпечної ситуації в Інтернеті. 

 Соціальним педагогом Кабушка О. М. для учнів 7-В класу було проведено заняття з елементами тренінгу «Кібербулінг - небезпека для підлітків». Під час виконання вправ « Мої онлайн друзі», «Безпечний онлайн», «Я не один», семикласники проаналізували своє спілкування в Інтернеті, зробили висновки, що викладають зайву приватну інформацію про себе та своїх близьких на загал. Переглянувши відео про ризики спілкування з невідомими, розробили правила безпечного спілкування в соціальних мережах та особистих повідомленнях. У свої телефони діти ввели номера безкоштовних дитячих гарячих ліній. Оксана Миколаївна надала рекомендації щодо безпеки в Інтернеті та до кого можливо звертатися у разі кібербулінгу по відношенню до неповнолітніх. 

Практичний психолог Яцина Н.М.

Немає коментарів:

Дописати коментар