неділя, 6 грудня 2020 р.

Всесвітній День боротьби зі СНІДом

 грудня за участі учнів 10-Б класу відбувся захід у формі усного журналу «ВІЛ/ СНІД. Знання і розуміння». Учні Дьоміна Катерина та Величко Меланія підготували цікаві факти про хворобу, а Боровко Юлія - плакат на тему: «Ми за життя без СНІДУ». Дівчата назвали статистику захворювання у світі та в Україні, найпоширеніші шляхи зараження та причини страшної хвороби. 
 Учитель основ медичних знань Кучерук А.А., учитель Захисту України Химич П.С. розповіли учням докладніше, як лікується, який ступень ризику, чим небезпечний, як себе уберегти від нього 
 Учні зазначили: здебільшого молоді люди вважають, що ця хвороба ніяк їх не стосується, що вона ніколи не може їх уразити. Однак кожному потрібно знати шляхи проникнення вірусу в організм, щоб вжи­ти надійних запобіжних заходів і правильно пово­дитися з тими, кого вже уразив цей вірус. Адже незважаючи на рекламу здорового способу життя й інформованість населення, все ж таки маємо сумну статистику ВІЛ-позитивних, а це лише зареєстровані хворі. І краще подумати про наслідки ризикованої поведінки заздалегідь, тому що наше здоров’я залежить насамперед від способу життя, нас та наших рідних, нашої поведінки. 

Розуміння й усвідомлення, а також знання про те, як можна уникнути ризику й загрози XXІ століття – ВІЛ і СНІД, допоможуть відповідальніше ставитись до власного здоров’я. Після чого учні долучився до роботи в групах та обговорення проблеми. 
А.А Кучерук, медсестра школи

Немає коментарів:

Дописати коментар