вівторок, 1 грудня 2020 р.

Доброзичливі стосунки з оточуючими

 У межах Всеукраїнської акції «16 днів проти насильства» до Міжнародного дня людей з інвалідністю для учнів 6-В класу проведена виховна година «Доброзичливі стосунки з оточуючими». Метою заходу було показати значимість толерантності під час взаємодії з іншими, особливо з людьми обмеженими можливостями, викликати в дітей розуміння й повагу одне до одного.
  На уроці шестикласники обговорювали проблеми конфліктів у шкільному середовищі, зокрема булінгу. Діти пригадали, які знають види насильства, наводили приклади. Учні прослухали притчу «Про жорстокість», переглянули відео з новин ТСН про цькування підлітків, висловили свої думки стосовно поганої поведінки школярів. 
 Класний керівник акцентувала увагу на основних правових документах, що захищають дитину від жорстокої поведінки з боку інших осіб. Тетяна Володимирівна наголосила на толерантному ставленні до інвалідів, умінні співчувати скривдженим. Юшко Артем розповів про причини, через які люди мають обмежені можливості. Карпов Костянтин ознайомив учнів зі статистикою дитячої інвалідності в Україні. Степанко Олена розказала легенду «Про Янгола Доброти». 


 Діти переконалися, що творити добро – це велике щастя. Відгукнутися на горе іншого, уміння співчувати, милосердя по відношенню до того, хто потребує допомоги, – ось основні риси доброзичливої людини. А позитивний психологічний клімат у класі, дружні стосунки – запорука успіху кожного шестикласника. 

Діна Сало, учениця 6-В класу

Немає коментарів:

Дописати коментар