понеділок, 2 березня 2020 р.

Мовознавчий турнір







З метою виявлення та розвитку творчо обдарованих учнів , підготовки їх до подальшого вивчення рідної мови в основній школі Лубенської ЗОШ № 2 щорічно проводяться мовознавчі конкурси , турніри, брейн-ринги, квести тощо. І це вже стало доброю традицією. Під час таких заходів учні вчаться застосовувати мовні знання, правописні та мовленнєві вміння за допомогою нестандартних форм та методів навчання.
28 лютого, у День українознавства, учні 4-х класів перевірили свої знання, змагаючись у мовознавчому турнірі «Слово до слова – складеться мова». Ведучі Давиденко Софія та Поздняков Назар ( 4-А клас) закликали присутніх шанувати рідну мову й бути справжніми українцями.

Захід розпочався привітанням команд. Кожен клас представив своїх учасників. «Мовознавці», «Розумники» та «Патріоти» із задоволенням змагалися в десяти конкурсах і зосереджено виконували всі завдання: відповідали на питання інтелект-вікторини, пояснювали фразеологізми, добирали антоніми, відновлювали прислів’я, розгадували мовні загадки, шаради, ребуси. 







Особливу зацікавленість у дітей викликали конкурси «Мовне асорті», «Фразеологічна мозаїка», «Ерудит», «Словниковий калейдоскоп», «Мовні шаради», «Запитання на вибір». Заняття вміщувало відеопрезентацію з мовними цікавинками та іграми. Програмою турніру були передбачені завдання для вболівальників, релаксаційні паузи, які наповнювали всіх позитивними емоціями. Четвертокласники натхненно декламували вірші про мову, показали свої артистичні здібності в постановці жартівливих сценок за гуморескою П. Глазового «Кухлик» і віршем Г. Бойка «Маринка та Галинка». Переможцями інтелектуального змагання стали всі команди, оскільки продемонстрували свою ерудицію та довели, що люблять рідну мову й прагнуть пізнавати її глибину. 
Такий захід дав можливість учням ще раз переконатися в тому, що знання української мови, вільне володіння нею необхідні кожному з нас. 
Тож милуймося, пишаймося й бережімо наш неоціненний скарб ­- рідну мову! 
Учитель початкових класів Л. М. Сивобородько

Немає коментарів:

Дописати коментар