пʼятниця, 1 листопада 2019 р.

Формування культури лідерства в НУШ

 Згідно з сучасними концепціями, лідер — це та людина, яка вміє приймати рішення і несе за них відповідальність.
 Вчителі нашої школи Грибань А.В. та Степура Т.А. брали участь у тренінгу «Формування культури лідерства в початковій школі», який відбувся у Тарандинцівській загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів імені В.А.Симоненка. Тренінг проводили кандидати педагогічних наук, доценти кафедри менеджменту освіти ПОІППО ім. М,В,Остроградського Курмишева Н.І. та Водолазька Т.В.
 Цілі тренінгу: представити основні інструменти програми Стівена Кові «Лідер у мені»; розкрити принципи програми, шляхи її реалізації в початковій школі.
Мета програми «Лідер у мені» — популяризація роботи з формування культури лідерства в закладах загальної середньої освіти.
Довгий час говорили, що лідерами можна тільки народитися. Сьогодні науковці доводять, що ні. Справжнім лідером можна стати в результаті кропіткої роботи над собою, над своїм характером. Незважаючи на всезростаючу важливість лідерства для успіху, наш повсякденний досвід заважає розвитку лідерських навичок. Знайти людей із задатками лідера - лише перший крок. Не менш важливо створити умови для їхнього розвитку.
Стівен Кові говорить, що для початку треба бути проактивним. Тобто не дозволяти, щоб погода або настрій інших людей могли збити з правильного шляху. Потрібно визначити цілі й пріоритети в своєму житті. Готувати себе до нових перемог.








 Заступник директора Грибань А.В. та Степура Т.А отримали дуже корисний досвід для формування лідерських навичок, що дозволяє зрозуміти як складність лідерства, так і перспективи, які відкриваються на цьому шляху.
 Продовженням тренінгу стало ознайомлення з досвідом роботи Тарандинцівської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів імені В.А.Симоненка. Директор школи Кадука М.М. розповів про традиції школи, щодо виховання успішних людей, провів екскурсії музеями школи: народознавчим та Василя Симоненка. Розповів історію їх створення. 
 Тренінг пройшов на високому науково-методичному рівні.
 



























Степура Т.А.,
керівник методичного об’єднання вчителів початкових класів

Немає коментарів:

Дописати коментар