пʼятниця, 8 листопада 2019 р.

Конкурс "Знавці української мови"

  Щорічно 9 листопада відзначається День української писемності та мови, в день вшанування пам'яті Преподобного Нестора Літописця. Учні 2-х класів, під керівництвом учителів Дацюк А.М., Сидоренко Т.В., Парістої А.М., взяли участь в інтелектуальній грі-конкурсі "Знавці української мови".

 
  Школярі продемонстрували свої знання, розмірковуючи над запитаннями конкурсів "Граматичний турнір", "Мовне асорті". Діти спробували себе у ролі редакторів, виправляючи найбільш уживані помилки усного мовлення та проявили акторську майстерність, показуючи мімікою й жестами улюблені українські страви. Конкурс "Словникар" був спрямований на формування навички словотворення. На завершення учасники команд склали прислів'я про мову та пояснили їх значення.




  Поважне журі, склад якого було сформовано із батьків класу ( а в 2-Б його очолила вчитель української мови Цимбал О.І.), визначило кращих знавців рідної мови.
 Сьогодні ми ще раз переконалися, що наша мова - це безмежний океан. Вона мелодійна, як пісня солов'я, прекрасна і барвиста , наче дощова веселка. Любімо її!
Учителі 2-х класів

Немає коментарів:

Дописати коментар