пʼятниця, 8 листопада 2019 р.

Наше диво калинове

  9 листопада – День української мови та писемності… Це свято нині крокує державою по-особливому. Тому кожен громадянин України сьогодні, як ніколи відчуває свою причетність до свого народу, до своєї мови. Бо мова – це той інструмент, який об’єднує націю у єдине ціле. Це великий скарб, який треба шанувати, берегти і розумно збагачувати. Життя мови залежно від народу, який несе її у своїй душі, у своїх звичаях, традиціях, у піснях і у своїй культурі. 

   Рідна мова – це мова батька, мова мами, це мова народу, рідна мова – це мова серця. Живе наша мова – і наш голос звучить у вселенському хорі народів. Отже, живий наш дух, жива наша пісня, наша історія, наша єдність. Бо наша мова – це ми – українці, добрий, чесний, працьовитий народ. 

 До Дня української писемності учні 3-х класів під керівництвом учителів Кравченко Н.В., Буторіної О.М., Максакової А.В., Крістіян Т.О. провели ряд тематичних заходів, вікторин, конкурсів. Прозвучали вірші та пісні про рідну мову. Цікавими та пізнавальними були презентації "Мова наша барвінкова", "Люби і плекай рідну мову","Цікаві факти про українську мову". В ігровій формі пройшов конкурс знавців прислів'їв та приказок про мову та мовна вікторина. 


















Діти з бажанням пізнали щось нове, відчули красу рідної української мови. 

Учитель початкових класів Буторіна О.М.

Немає коментарів:

Дописати коментар