понеділок, 11 листопада 2019 р.

Любимо українську!!!

 8 листопада до Дня української писемності та мови вчителями-словесниками було проведено заходи: виставку малюнків та конкурс на виготовлення кращої книжечки «Легенди рідного краю», виставку плакатів «Пісня − душа народу», радіодиктант для учнів 5-9 класів, перегляд фільму «Як виникла писемність?». 







  П’ятикласники гортали сторінки усного журналу «Єдиний скарб у тебе − рідна мова» (уч. Цимбал О.І.), шестикласники побували на поетичному вернісажі «Поезія − це завжди неповторність» (уч. Плегуца Л.М). Восьмикласники брали участь у конкурсі на кращого читця поезій Тараса Шевченка (уч.Огарьова Л.М.). 
  Узагальнили знання з рідної мови й учні 5-В та 6-А класів. Учитель Сало В.В. провела лінгвістичну вікторину «Мовна мозаїка». Діти вирушили в подорож ракетою «Лексика». Побували на планеті синонімів, антонімів, омонімів. Відгадували загадки, продовжували прислів’я й приказки, замінювали фразеологізми одним словом.










  Для учнів 10-11 класів учителями Коніяченко Л.І. та Сало В.В. було проведено інтелектуально-розважальну гру «Я люблю Україну». У святковому актовому залі змагалися дві команди − «Жовті» й «Сині». Старшокласники довели, що знайомі зі звичаями й традиціями українців, знають відомих людей рідного краю, уміють відгадувати назви народних пісень за мелодією, редагувати словосполучення, правильно писати. Школярі тлумачили значення як власне українських слів, так і іншомовних, пояснювали, як розуміють фразеологізми. Переможницею стала команда «Жовті», маючи лише на 2 правильні відповіді більше. 














 Любі друзі! Нехай у ваших душах живе щире українське слово та неповторна українська пісня й ніколи не зникає бажання знати історію, звичаї та традиції свого народу, імена видатних українців.


Керівник методичного об’єднання 
вчителів української мови та літератури Л.І.Корніяченко

Немає коментарів:

Дописати коментар