середа, 26 вересня 2018 р.

Вчимося говорити «ні» негативним впливам


 У рамках проекту «Я маю право!» у вересні в школі було проведено ряд тематичних заходів. Класний керівник 7-А класу Дендеберя В.І. запросила на класну годину працівників Лубенського міськрайонного відділу державної реєстрації актів цивільного стану Головного територіального управління юстиції в Полтавській обл. Артеменко Г.С. та Пилипенко Л.В. Гості розповіли про види булігну та способи захисту від нього; роздали усім буклети з інформацією, куди звертатися та як діяти при тиску з боку однолітків чи старших. 



 



Соціальний педагог і класний керівник 5-В класу Кабушка О.М. провела заняття з елементами тренінгу на згуртування свого класу «Ми – п’ятикласники». Учні вчилися працювати в групах, дізналися багато нового один про одного, про захоплення своїх друзів. Найбільше всім сподобалася вправа «Всесвіт»: діти малювали друзів, свої захоплення, свій найкращий спогад. Училися жити в мирі та злагоді, захищати своє право на самовираження, але не ображати при цьому інших. 




 


Практичний психолог Яцина Н.М. провела у 7-В класі тренінгове заняття «Як протистояти тиску однолітків», метою якого було формувати впевнену поведінку в учнів, уміння протистояти негативному впливу. Семикласники розглянули різні способи маніпуляції, грали в гру «Тиск однолітків»: спочатку діти переконували одне одного парами з’їсти цукерку, а потім група дітей умовляла одного. Дійшли висновку, що протистояти тиску групи важче. Інша вправа була покликана тренувати відмовлятися від небезпечних пропозиції. На закінчення писали лист однолітку, у якому відмовлялися від чогось небезпечного. Сподіваємося, що діти зуміють застосувати набуті навички і уникатимуть булінгу у всіх його проявах. 








ЗД з ВР Огарьова Л.М.

Немає коментарів:

Дописати коментар