середа, 12 вересня 2018 р.

Освіта починається з садочка

 Безперервність освіти повинна починатися з забезпечення наступності між першими її сходинками – дошкільною і початковою ланками. 
 Саме тому 12 вересня вчителі початкових класів Степура Т.А., Погрібна А.М., Тимошенко Л.Г., які працюватимуть в наступному навчальному році з першими класами, відвідали збори батьків дітей старших груп підшефного ДНЗ №12. Педагоги розповіли батькам майбутніх першокласників про сучасні тенденції розвитку дошкільної і початкової ланок освіти, які мають багато спільного, зокрема передбачають орієнтацію на особливості дитини, створення сприятливих умов для формування у неї належної спрямованості, самосвідомості, позитивної самооцінки, самоповаги та шанобливого ставлення до тих, хто її оточує, конструктивних мотивів поведінки, нахилів, потреб характеру, пізнавальних, психічних процесів тощо.
 


 У Базовому компоненті дошкільної освіти та Державному стандарті початкової загальної освіти визнається пріоритетність компетентнісного підходу до розв’язання основних завдань дошкільної та початкової ланок освіти. Ці документи, якими сьогодні користуються фахівці, покликані забезпечити поетапне становлення дитячої особистості, її фізичний, пізнавальний, соціальний, естетичний розвиток, набуття нею певного практичного досвіду, необхідного для використання у майбутньому житті. 
 Також вчителі ознайомили присутніх із змінами зарахування дітей до 1 класу та повідомили, що школа №2 першочергово надає освітні послуги дітям, які мешкають у мікрорайоні закладу освіти. Перелік вулиць розміщено на шкільному сайті. 
Заступник директора з НВР А.В.Грибань

Немає коментарів:

Дописати коментар