вівторок, 7 лютого 2017 р.

День безпечного Інтернету

7 лютого 2017 року у світі відзначається День безпечного Інтернету під гаслом «Будь зміною: об’єднаймося для кращого Інтернету».
  Ідея онлайн-безпеки еволюціонувала останні роки, змінюючи фокус від створення «безпечного» Інтернету до створення «кращого» Інтернету.
  Не зважаючи на те, діти ми чи молодь, батьки чи вихователі, педагоги чи соціальні працівники, представники індустрії, політики, — ми всі можемо бути зміною та об’єднатися для кращого Інтернету.
 Цього дня вчителем інформатики  Семеновою І.В. в 7-их класах було проведено урок-тренінг  "Безпека в Інтернеті". Під час заняття діти намагалися сформувати розуміння правильного користування Інтернетом та виявити всі плюси та мінуси бездумного та грайливого ставлення до ресурсів глобальної мережі. В процесі ігрової діяльності було виявлено фактори ризику для школярів у цій сфері та виначено правила, як  убезпечити себе в кіберпросторі. Семикласники презентували свої плакати та малюнки на теми:"«Інтернет залежність», «Злочини в Інтернеті» , «Хакери: хто вони?»  та «Все про спам». Разом з вчителем було створено буклет «Ми і безпечний Інтернет».



 А учні 3-Б брали участь у грі "Пригоди в Інтернеті", під час якої переглянули однойменний мультик та казку "Найжахливіший тиждень Петрика". Школярі виконували завдання  "Мій нік", "Тілоохоронці", "Фоторобот", "Впізнай, хто це?", під час яких зрозуміли, що дуже важко розпізнати всі небезпеки Інтернету.











 Створюючи кращий Інтернет, тема  цього Дня  спрямована на заохочування людей на зміну та створення позитивних можливостей, що існують онлайн, надаючи їм знання, навички та підтримку, яка їм необхідна для уникнення ризиків під час користування Інтернетом.

Немає коментарів:

Дописати коментар