пʼятниця, 24 лютого 2017 р.

Відкритий урок української літератури в 9-А класі

  Кажуть, учитель – це не професія, а поклик. І це, дійсно, так. Щоб оволодіти педагогічною майстерністю, недостатньо тільки теоретичних знань. Потрібно любити свою справу. Адже тільки любов до дитини є запорукою успіху роботи вчителя. Так важливо побачити в кожному учневі його здібності й таланти, розкрити кожного як особистість, зацікавити та повести за собою. Саме таким учителем є Сало Вікторія Василівна.
   23.02.17 р. колеги по кафедрі відвідали відкритий урок позакласного читання з української літератури в 9-А класі на тему «Казка про калинову сопілку» як дзеркало стосунків між людьми за повістю-казкою сучасної письменниці О.Забужко.
  Опрацювавши повість ,школярі намагалися зрозуміти причини великої трагедії української родини,у якій старша сестра вбиває молодшу. Завдяки акторській майстерності Новака Ярослава, Карпець Анастасії (Василь і Марія), Мороз Софії, Гізатуллінної Анастасії (дві люблячі сестри, які постійно сваряться), Панченко Вікторії (жінка-прочанка), Андрущенко Євгенії (Ганнуся), Рублевського Костянтина (Дмитро), Черевка Ігоря (пан Отець) усі присутні уявили складність стосунків персонажів.
Урок надзвичайно активізував дев’ятикласників тому, що був пов’язаний із сучасністю. Педагог запровадила новітні педтехнології навчання. Вікторія Василівна, спираючись на метод особистісно зорієнтованого навчання, використовуючи різні творчі форми роботи, зуміла зацікавити й захопити матеріалом. Як результат – усі учні одержали за навчальну діяльність оцінки високого рівня. Урок позакласного читання наповнений глибоким змістом, цікавий, образний. Учні навчалися уважно й чуйно ставитися до слова, яскраво й образно висловлювати свої думки й почуття, а також на високому рівні проявили свої акторські здібності.
  Ми, її колеги, пишаємося тим, що працюємо з таким педагогом, який іде в ногу з часом та демонструє високий професіоналізм.



















Керівник методичного об’єднання вчителів 
української мови і літератури та  зарубіжної літератури Корніяченко Л.І.

Немає коментарів:

Дописати коментар