пʼятниця, 24 лютого 2017 р.

День здоров'я

 Життя молодших школярів тільки починається, і воно сповнене планами на майбутнє та мріями про досягнення успіху в школі. Що ж потрібно для того, щоб всі дитячі плани здійснились? Найперше - це здоров’я! Ми повинні пам’ятати, що здоров’я людини залежить : 
  •  на 50% від способу життя; 
  • на 20% від спадковості; 
  • на 20 % від навколишнього середовища; 
  •  лише на 10% від медичного обслуговування. 
Осередком збереження і зміцнення здоров’я безперечно є сім’я. Міцне здоров’я допоможе нашим учням бути активними учасниками шкільного життя, створюючи  кожного дня щось нове та оригінальне. Саме тому  вчителі початкових класів активно впроваджують у навчально-виховний процес здоров’язберігаючі технології, забезпечуючи наступність та взаємозв’язок педагогічної діяльності на уроках та в позаурочний час. З метою популяризації здорового способу життя та занять спортом   щороку  проводяться різноманітні заходи   для учнів початкових класів.

  24.02.17 р. День здоров’я розпочався спортивними перегонами в паралелі 1-х класів. Серед наймолодших школярів перемогла дружба. Створення учителями початкових класів ситуації успіху  осяяло обличчя дітей  усмішкою, спонукало учнів до занять спортом.















Надзвичайно цікавою була спортивна вікторина в паралелі 2-х класів, яку підготувала й провела керівник шкільного методичного об’єднання вчителів початкових класів Степура Т.А. Педагог методично грамотно поєднала здоров’язберігаючу технологію з технологією розвитку критичного мислення школярів. Другокласники отримали шанс відчути задоволення від розумової напруги й порадіти з успішного подолання проблем під час виконання завдань. Захід сприяв зміцненню психічної складової здоров’я.














   
У 2- Г  класі  класовод  Крістіян Т.О. провела відкритий урок з основ здоров’я для колег по кафедрі з метою підвищення фахової майстерності. У рамках реалізації програми  «Абетка харчування» педагог  навчила своїх вихованців «Як треба правильно харчуватися, щоб до лікаря не звертатися». Тетяна Олександрівна успішно здійснювала міжпредметні зв’язки, інтегруючи урок і з літературним читанням, і з українською мовою, і з народознавством.   Другокласники дізналися про значення національних страв у житті  українців. За допомогою ігрової технології колективно зварили борщ. А під час гри «Кошик» попрощалися з шкідливими продуктами. Згадали діти й про народні традиції на Масляну. Учителька почастувала дітей смачними млинцями.  Урок був  незабутнім.











    Спортивні  змагання «Веселі старти»  відбулися й у 2-4-х класах. Учителі фізкультури Лисак А.М, Гайдук О.М., Шапаренко О.А., спостерігаючи за молодшими школярами  під час командних та індивідуальних  вправ, прогнозували  спортивне майбутнє  учнів початкової  школи.
   У нелегкій спортивній боротьбі   команди  показали такі результати: 2-Б- І місце(учитель Погрібна А.М.), 2-В-ІІ місце (учитель Тимошенко Л.Г.), 2-Г-ІІІ місце (учитель Крістіян Т.О.), 2-А - ІVмісце (учитель Степура Т.А.).






                                                        



Серед 3-х класів учні показали такі результати: 3-В-І місце (учитель Паріста А.М.), 3-А-ІІ місце (учитель Дацюк А.М.), 3-Б -ІІІ місце (учитель Сидоренко Т.В.).













А майбутній олімпійський резерв школи - учні 4-х класів мають такі спортивні досягнення :4-В - І місце (учитель Буторіна О.М.), 4-А- ІІ місце (учитель Кравченко Н.В.),4-Б-ІІІ місце (учитель Кисляк Л.В.).













Здоров’я — розкіш для людини, 
Найбільша цінність у житті.
 Як є здоров’я день при днині,
 Можливість є йти до мети.
 Тоді є радість, щастя, диво, 
Краса у крапельці роси.
 Тоді людина йде щасливо
 Серед безмежної краси
 Й чарівність світу відчуває.
 Для неї в хмурість — дні ясні. 
Вона всі труднощі долає 
Й співає радісні пісні. 
Вона — здорова! Це чудово,
 Бо їй нічого не болить.
 Вона добро творить готова.
 І це прекрасно! Можна жить!
Заступник директора з НВР Грибань А.В.

Немає коментарів:

Дописати коментар