неділя, 19 червня 2016 р.

Подорожуємо Україною

   Учні нашої школи, що відвідують еколого-краєзнавчий гурток ДЮКСОТ «Валтекс», під керівництвом Полонського М.М. та Білана Р. О. на початку червня здійснили незабутню подорож Україною. Перший день провели в Києві: пройшли до Золотих воріт, на Софіївську площу, спустилися Андріївським узвозом, а потім фунікулером - на Володимирську гірку, у Маріїнський парк до Верховної ради і закінчили екскурсію на Майдані Незалежності. А другого ранку опинилися в казці– у Прикарпатті. Ворохта зустріла гостей сонячною погодою та чистим повітрям, яке, здається, можна пити. Табір розбили у мальовничому куточку на березі Прута, навколо смереки та тиси. За словами дітей, така краса можлива хіба на рекламних картинках. 
  Наступного дня Хоменко В., Тараненко В., Карпець А., Коломейцева К., Шаренко О., Чухно О., Вдовенко О., Савуляк В., Марченко А., Андрусенко Д., Кочура А., Аношкіна І., Швидкий О., Свєтлова Д., Царюк Є., Діденко Т., Шумейко М.,Ситник Н., Арестова А., Агеєв Я., Медвідь Р. здійснили сходження на найвищу гору України – Говерлу. Руслан Олексійович не тільки розповідав про хребет Чорногора, яким піднімалися діти, а й про зону лісу, альпійську, яка має дуже різні й екзотичні для нас рослини. На висоті 2060 м. ростуть унікальні рослини, що занесені в Червону книгу і, крім цього місця, деякі не зустрічаються ніде: знаменита червона рута, біла сон-трава, карпатські дзвіночки, крокуси. Діти піднялися у футболках, а на вершині лежить сніг. Спускаючись, милувалися водоспадом та неперевершеною красою Карпат. 
  Далі через Рахів, де знаходиться знак географічного центру Європи, поїхали далі на захід, аж до кордону з Румунією – в Солотвино. Селище відоме своїми соляними шахтами та солоними озерами. Навіть без сонця увечері температура води така висока, що ніхто не хотів виходити на берег. Ніби Мертве море в мініатюрі в оточенні гір. Жителі тут майже не говорять українською – тільки румунською та угорською. І наша говірка їм видавалася цікавою, а Полтавщина – дивним далеким краєм.
  Останнім місцем зупинки стало місто Львів. Цілий день провели в історичному центрі міста: побачили дивовижний собор Юра та неоготичний костел Ольги та Єлизавети, пам’ятники Данилу Галицькому, Кульчицькому, С. Бандері, Т. Шевченку, І. Франку. Сидячи в знаменитій копальні, скуштували справжню львівську каву, відвідали арсенал старовинної зброї та піднялися на ратушу, звідки видно увесь центр, Вірменську церкву, Домініканський собор. Обов’язково терли носа усім бронзовим скульптурам, яких безліч у парках та скверах. Літо тільки-но почалося, а діти наші повернулися переповнені вражень. Скільки дивовижного і цікавого на нашій Батьківщині і ще безліч часу щоб усе побачити.




 












                                                            ЗД з ВР Огарьова Л.М.

Немає коментарів:

Дописати коментар