субота, 11 червня 2016 р.

Новини з табору "Сонечко"

6 червня вихованці табору "Сонечко" відвідали міську бібліотеку для дітей. Сама атмосфера приміщення – храму духовності та книг налаштовує на серйозність, велич, високу мораль і спрагу знань. На стелажах, полицях мирно покояться улюблені чудові книги, які так і просяться до нас у руки, щоб ми прочитали їх, набралися у них знань, премудрості, перетворень, розширили свій кругозір і направили своє життя  в правильне русло. Бібліотекар ознайомила дітей з правилами користування бібліотекою та пояснила чому так  важливо бути активним читачем та розширювати свій кругозір. На сонячній галявині читальної зали школярі грали в ігри, долали літературний лабіринт та змагалися за звання найкращого знавця дитячого детективу.









 4 загін зіграв у квест «Пошуки отамана» до 75-річчя акту відновлення української державності. Діти одягнені у вишиванки, як справжні козаки, проходили станції, де їх чекали завдання англійською мовою. За їх виконання козаки отримували літеру. Склавши слово, учасники віднайшли свого отамана. Він же чекав дітей із солодким сюрпризом.












   Наші діти в таборі дуже люблять відвідувати басейн. Кожен похід вони чекають з нетерпінням, адже там можна плескатися, грати, веселитися. Купання в басейні покращує роботу серцево-судинної системи, зміцнює м'язи, сприятливо впливає на роботу внутрішніх органів і на емоційний стан. Плавання також продуктивно знімає стрес, розслаблює наш організм, знімає втому, підвищує еластичність шкіри. Завдяки фізичному навантаженню у воді діти обов'язково почувають себе краще, міцніше сплять вночі і знаходяться в прекрасному настрої. 













А ще школярі зіграли в «Поле чудес». Дві команди, як у справжній телепрограмі, відгадували літери  англійських слів, які їм запропонувала ведуча. В таборі панував неймовірний  азарт, а призи учасникам  ще більше підняли настрій дітям.








Цього тижня вихованці табору "Сонечко" відвідали підприємство ПАТ "Спецлісмаш", яке виготовляє ґрунтообробну техніку для потреб лісового господарства близько 70 років, з 1937 року підприємство спеціалізоване, виробничі кадри мають великий досвід по розробці і випуску машин для лісового господарства. На даний момент завод один на території України - випускає лісогосподарську техніку для посадки та догляду за лісовими насадженнями!!!
        












 З метою виховання гармонійної, всебічно розвиненої, щасливої особистості, вихованці табору відвідали галерею образотворчого мистецтва Лубенського краєзнавчого музею. Діти із задоволенням переглянули виставку «Казковий світ» художника декоративно-ужиткового мистецтва із м.Києва Лариси Моравської-Шебалкової, батик, вишивка та твори Віталія Сафієва, які вирізняються власним баченням світу, особливою декоративністю і фантазією, а ще яскравістю і самобутністю. Картини казкові, ніжні, в них багато ангельського, вони не тиснуть на глядача, а навпаки підіймають настрій і окрилюють підняття творчого тонусу в інших. Твори несуть тишу, умиротворення.

 
Голуб Марія біля своєї картини
 
 











А ще у 4 загоні пройшов конкурс загадок. Діти із задоволенням загадували та відгадували англійські загадки. Учні розвивали навички перекладу на українську мову, пригадували народні загадки.

   Особлива увага в таборі приділяється патріотичному вихованню, національній самоідентифікації, самоусвідомленню, символам та традиціям України, вшануванню пам’яті героїв, що загинули за Вітчизну.
9 червня діти стали учасниками мітингу пам'яті на честь випускника Лубенської ЗОШ І-ІІІ ступенів №2 Безроди Анатолія, загиблого в АТО. Людини, яка віддала своє життя, захищаючи свободу й незалежність нашої держави та мирне небо над нашими головами. Присутні вшанували пам’ять героя хвилиною мовчання та поклали до меморіальної дошки живі квіти.





Немає коментарів:

Дописати коментар