неділя, 8 жовтня 2023 р.

Черкащина – історичний край!

 Серце України – Черкаси! Це регіон, несправедливо обділений туристичною увагою, що містить в собі десятки й сотні історій. Тому, саме сюди, ліцеїсти 9-В класу Академічного ліцею імені братів Шеметів разом з класним керівником Сиротюк Т.В. вирушили за новими враженнями та цікавою інформацією.
 Нас чекала вражаюча екскурсія по найбільшому в Європі і єдиному в Україні буддійському храмовому комплексу «Білий лотос». Він був заснований в Черкасах послідовниками школи кунг-фу «Ша-Фут-Фань», що в перекладі означає «Клан п’яти бойових котів». Учні мали змогу опанувати прийоми кунг-фу, відчути дух і силу Сходу, побачити його традиції та вірування.
Під час оглядової екскурсії дев'ятикласники ознайомились з головними визначними пам'ятками цього обласного центру. Ми побачили театри, філармонію, оригінальні будинки ХІХ століття, побудовані в стилі модерн для багатих городян, пам'ятник "Висока нота"– це одна з цікавих скульптур, яка знаходиться на висоті 7м. Також діти піднялися на колишню Замкову гору, на якій зведено меморіал Слави "Батьківщина-мати". Звідки відкривається захоплююча панорама водосховища!
І на завершення – черкаський зоопарк! Він принципово відрізняється від звичних нам зоопарків. Тераріум здивував нас великою кількістю павукоподібних і плазунів: варанів, хамелеонів, черепах, різноманітних змій, скорпіонів та павуків-птахоїдів. Черкаський зоопарк – єдиний державний зоопарк в Україні, який утримує отруйних змій. І багато інших видів тварин.
«Подорожі множать всі людські емоції». Тому, подорожуйте, відкривайте для себе щось нове та цікаве!
Тетяна СИРОТЮК, класний керівник 9-В

Немає коментарів:

Дописати коментар