понеділок, 16 жовтня 2023 р.

16 жовтня — Всесвітній день здорового харчування

  Здоров’я – це дивний стан, який не можна відчути, коли воно є, але відразу відчуваєш, коли його стає менше, або втрачаєш. Враховуючи, що більшість наших хвороб, пов’язані з тим, що ми їмо, варто не нехтувати харчуванням.

 Здорове харчування - це не лише дієта чи спосіб схуднення. Це стиль життя, який допомагає нам бути енергійними, міцними та радісними. Воно надає нашому організму всі необхідні поживні речовини, вітаміни та мінерали.
16 жовтня, у Всесвітній день здорового харчування, для учнів 10-А та 10-Б класів було проведено квест "Здоровим бути модно!"
 Учасники подолали 6 станції, на яких перевіряли свої знання, ерудицію, виявляли кмітливість та фантазію.
Десятикласники розвіювали міфи та дізнавались правду про здорову їжу, відгадували походження того чи іншого продукту на станції "Географія смаку", збирали "Вітамінний кошик", спробували себе в ролі детективів  та розгадували цікаві ребуси. 
А на станції "Безпечне яблуко" ліцеїсти відшукали в хмарі слів відповідь на питання:" На що потрібно звертати увагу при купівлі продуктів?"
Настрій всім присутнім підняла "овочева" фізкультхвилинка.
 Навчитися правильно харчуватися - це інвестувати у своє здоров'я та майбутнє. Це дарує нам можливість насолоджуватися життям в повному обсязі, бути активними та досягати своїх цілей. Пам'ятаймо про це кожен раз, коли вибираємо, що поставити на свій стіл.
Ірина СЕМЕНОВА, Лариса СКЛЯРОВА

Немає коментарів:

Дописати коментар