понеділок, 30 січня 2023 р.

105-а річниця битви під Крутами

   29 січня - День пам’яті героїв Крут. Учні 9-10-х класів говорили на виховному заході «Герої Крут живі в пам’яті нащадків» про подвиг юнаків, які стали символом патріотизму і жертовності у боротьбі за незалежну Україну в далекому 1918 році. 
Майже кожне століття нашої країни розпочате голодними роками, наслідками епідемій, спустошливими війнами та чужоземними навалами. Але ми маємо глибоко знати історію свого народу, пам’ятати, звідки родом, де наше коріння, яка наша мова й культура. 
І сьогоднішній захід ще раз засвідчив про те, що українці - нескорені патріоти своєї держави, і завжди будуть справжнім взірцем для нащадків. Лихіцька В., Кривохижа С., Семенова Я. та Вакула М. нагадали хронологію подій того останнього для багатьох молодих людей січневого дня, звучали рядки «Пам’яті тридцяти» П. Тичини, Байбарак В. розповіла про Миколу Божка-Боженка - нашого земляка, студента Університету св. Володимира, який потрапив того дня в полон і був розстріляний більшовиками та похований на Аскольдовій горі.

 Переглянули відеотрейлер до фільму «Крути 1918» і вшанували пам'ять загиблих у тому бою та сучасних захисників України.

 Захід підготувала та провела студентка ІІ курсу ф-ту української філології КНУ ім Т. Шевченка Блінова Дар’я.

ЗД з ВР Огарьова Людмила

Немає коментарів:

Дописати коментар